Hoe je het goed kunt regelen; mediation bij scheiding

Of jij nou zelf de knoop hebt doorgehakt of het je partner is die wil scheiden. Of jullie nou officieel zijn getrouwd of samenwonen: scheiden heeft altijd gevolgen voor jullie kinderen. Hoe groot en blijvend de impact is, hangt voor het grootste gedeelte af van hoe jullie als ouders met de scheiding omgaan.

Het is echt geen schande om professionele hulp in te roepen als jullie er zelf niet uitkomen. Integendeel: het is juist een hele verstandige zet, om je kinderen én jezelf weer sneller op de rit te krijgen.

Rouwproces bij echtscheiding

Kinderen bij echtscheiding: hoe kan ik helpen?

 

 

 

Wat doet een mediator?

In de basis is een mediator verantwoordelijk voor het communicatie proces. Door de ouders weer met elkaar in gesprek te laten komen en de belangen achter de standpunten te achterhalen ontstaat er ruimte voor onderhandeling. Kids First Mediation gaat echter een stapje verder. Jullie worden stap voor stap begeleid bij jullie echtscheiding. Van hoe jullie het aan de kinderen kunnen vertellen, tot een helder stappenplan dat voor jullie wordt opgesteld tot het regelen van de financiële en juridische kant van het verhaal. Alles in begrijpelijke taal en op jullie tempo.

Een mediator is onpartijdig en acteert niet als therapeut. We komen bij elkaar om zaken goed te regelen. maar wel met empathie en verstand van méér dan alleen de regelzaken. Zodat niet alleen alles goed geregeld is, maar jullie ook echt samen verder kunnen als ex-partners én als ouders.  Er is ruimte om met elkaar over emotionele zaken te praten en daardoor is vaak na één of twee bijeenkomsten de verstandhouding aanzienlijk verbeterd. Dat loont de moeite, want als de angel uit het conflict is, ontstaat er ruimte om sneller en rationeler de zaken goed af te handelen.

Bespaar jezelf én jullie kinderen een langdurige, kostbare (v)echtscheiding. Willen jullie niet over de emoties praten? Dan is dat natuurlijk geen enkel probleem, mits dat het scheidingsproces niet in de weg staat.

Wil je een afspraak maken?

Selecteer een Kids First Mediator bij jou in de buurt

Mediation

Kids First Mediation heeft een werkwijze die anders is dan anders. Misschien wat eigenwijs, maar wél uitermate succesvol!

Elke mediator heeft zijn eigen werkwijze. Daarom is het belangrijk dat je hierin volledig kunt vinden.

Bovendien is het cruciaal voor een succesvolle uitkomst dat alle partijen vertrouwen hebben in de mediator. Daarom hier in het kort wat onze werkwijze en visie is, als mediator én als coach.

 

 

> Snel overzicht creëren en dat kunnen wij goed doordat we zowel op het gebied van financiën als juridisch verstand van zaken hebben.

> Werken aan herstel in communicatie tussen de ouders en dat levert zoveel op, want dan ben je in staat om sneller tot afspraken te komen.

> Eerlijk en betrouwbaar kijk maar naar onze heldere tarieven.

> Belang van het kind voorop en dat betekent dus dat ouders met elkaar moeten blijven samenwerken, zelfs als dat onmogelijk lijkt (geen zorgen, wij gaan jullie helpen).

Praktische zaken online regelen

Maak online jouw ouderschapsplan en ontvang de ONS training t.w.v. € 175,- GRATIS

Veelgestelde vragen

Een advocaat licht ouders in over de juridische gevolgen en mogelijkheden en de ouders moeten hierna zelf de beslissingen maken. Een mediator is juist gericht op het helpen van ouders, de besluitvorming en het herstel in communicatie.
Wanneer jij en je (ex) partner er samen uit willen komen en geen vervelende en kostbare rechtszaken willen, helpt een mediator bij het regelen van het scheidingsproces. Dit kan gaan over de kinderen, financiën, goederen of andere aspecten. Wanneer er kinderen in het spel zijn, zorgt een mediator er ook altijd voor dat er beslissingen worden genomen waarbij het belang van het kind centraal staat.
Mediation is vaak goedkoper dan een juridische procedure. Kids First Mediation werkt met lage, all-in tarieven. Bij scheiding, maar ook bij andere conflicten wordt mediation vaak (gedeeltelijk) vergoed door de overheid. Het kan ook zijn dat je rechtsbijstandsverzekering een deel vergoed. Kom je voor geen enkele vergoeding in aanmerking kijk dan op onze tarievenpagina voor de mogelijkheden en kortingen.
Een mediator is onpartijdig en neutraal. Beide partijen zijn in de ogen van een mediator belangrijk. Elke partij mag dan ook zijn zegje doen en wordt gehoord, zodat snel duidelijk wordt welke soms lastige onderliggende emoties spelen. Het doel is om ervoor te zorgen dat jullie allemaal achter de gemaakte afspraken staan, zodat deze ook worden nagekomen. De oplossing moet tenslotte voor alle partijen aanvaardbaar zijn. Dat betekent dat je soms ook wat water bij de wijn moet doen. Als een mediator dan toch partijdig is, dan is dat in het belang van het kind.