Hoe je het goed kunt regelen

Of jij nou zelf de knoop hebt doorgehakt of het je partner is die wil scheiden. Of jullie nou officieel zijn getrouwd of samenwonen: scheiden heeft altijd gevolgen voor jullie kinderen. Hoe groot en blijvend de impact is, hangt voor het grootste gedeelte af van hoe jullie als ouders met de scheiding omgaan. Het is echt geen schande om professionele hulp in te roepen als jullie er zelf niet uitkomen. Integendeel: het is juist een hele verstandige zet, om je kinderen én jezelf weer sneller op de rit te krijgen.

ik wil scheiden

Mediation

Kids First Mediation heeft een werkwijze die anders is dan anders. Misschien wat eigenwijs, maar wél uitermate succesvol! Elke mediator heeft zijn eigen werkwijze. Daarom is het belangrijk dat je hierin volledig kunt vinden. Bovendien is het cruciaal voor een succesvolle uitkomst dat alle partijen vertrouwen hebben in de mediator. Daarom hier in het kort wat onze werkwijze en visie is, als mediator én als coach.

Financieel alles goed geregeld

Niet alle mediators hebben verstand van de financiële afwikkeling van een scheiding. Kids First Mediators zijn óók deskundig in financiële zaken. Hoeveel alimentatie moet ik betalen of krijg ik? Hoeveel toeslagen krijg ik van De Belastingdienst? Is de hypotheekrente nog steeds aftrekbaar? Wij geven advies over alle praktische financiële en juridische zaken. En dat lijkt vaak vrij simpel, maar De Belastingdienst vindt regelmatig dat zij een graantje mee kunnen pikken, van wat jij geeft of ontvangt. Bijvoorbeeld wanneer je jouw ex een deel van de overwaarde schenkt, of maandelijks wat extra's bijdraagt. Laat je daarom goed voorlichten en zorg ervoor dat je snel een helder beeld hebt van de mogelijkheden en de te nemen stappen.

Wil je een afspraak maken?

Selecteer een Kids First Mediator bij jou in de buurt

Een manier die bij jullie past

Elke mediation start met het maken van een op maat gemaakt stappenplan. We bespreken jullie situatie en bepalen samen wat er voor jullie belangrijk is.