fbpx

085 - 130 44 44

Dagelijks van 9 tot 21 bereikbaar

Kosten Mediation

 

Kies je voor Kids First Mediation, dan ga je voor betrouwbaarheid en overzichtelijkheid. Dat zie je ook terug in onze tarieven. Jij wilt toch ook vooraf weten wat het je gaat kosten? Daarom bieden wij voordelige pakketprijzen. Een vast laag tarief, zonder verrassingen achteraf. Natuurlijk mag je in termijnen betalen.

Je kunt ook online aan de slag. Op uitelkaarmetkidsfirst.nl kun je kinderalimentatie laten berekenen, online een ouderschapsplan maken of de Ouderschap Na Scheiding training volgen. Deze ONS training helpt om de communicatie met de andere ouder direct te verbeteren.

Transparant
Al onze tarieven zijn inclusief BTW en kantoorkosten
All-in pakket compact Als je veel zelf kunt doen € 750 p/p

Ouderschapsplan | alimentatie berekeningen | financieel overzicht inclusief toeslagen | 3 mediation-gesprekken | scheidingsovereenkomst (convenant)| kindgesprek (vanaf 12 jr)

All-in pakket compleet Full service € 1250 p/p

Ouderschapsplan | alimentatie berekeningen | financieel overzicht inclusief toeslagen | maximaal 7 mediation-gesprekken | scheidingsovereenkomst (convenant)| kindgesprek (vanaf 12 jr)

(Kinder)coaching | Kindbehartiging Gesprek van 45 min € 95 p/g

Begeleiding voor ouders of kinderen tijdens en na de echtscheiding. Wil je alles nog eens rustig uitgelegd krijgen? Levert de scheiding je stress op? Maak je je zorgen over je kind? Of heeft je kind een beetje extra steun nodig? Schakel onze coach of Kindbehartiger in.

Uurtarief mediation € 150 p/u

Wil je liever geen pakket? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor het uurtarief. Houd er rekening mee dat de mediationgesprekken worden doorbelast evenals de tijd die nodig is om bijvoorbeeld overeenkomsten of e-mails op te stellen en berekeningen te maken.

Vrije advocaatkeuze
Advocaat-, en rechtbank-kosten zijn niet inbegrepen

 

Kies wat bij jullie past

Uit elkaar gaan heeft veel juridische, fiscale en financiële gevolgen. Wil je daarin stap voor stap worden begeleid? De gesprekken en onderhandelingen bij ons aan tafel voeren en na gedegen advies zelf de beslissingen maken?

Kies dan voor het All-in pakket compleet .

De gesprekken (maximaal 7 ) om tot een goede overeenkomst te komen zijn inbegrepen in de kosten mediation. Evenals een gesprek met jullie kind(eren), alimentatieberekeningen, financieel overzicht, opstellen van het convenant, de verdeling van het pensioen en het vermogen.

*Pakketten zijn niet altijd mogelijk voor ondernemers, of stellen die huwelijkse voorwaarden hebben. Dat kost namelijk meer tijd en soms is er speciale expertise nodig. Bel ons even om te bespreken hoe het bij jullie zit.

 

Voor de stellen die thuis (zelf) veel afspraken kunnen en willen maken en van Kids First Mediation uitsluitend advies en een stukje begeleiding nodig hebben is het All-in pakket compact de juiste keuze.

In maximaal 3 bijeenkomsten bespreken wij jullie beslissingen, maken een alimentatieberekening en adviseren waar nodig. Vervolgens stellen wij de overeenkomsten op. Dat doen we in begrijpelijke taal.  Jullie afspraken worden goed vastgelegd.

Indien jullie getrouwd zijn, of een geregistreerd partnerschap hebben (met kinderen), dan dient de rechtbank jullie echtscheiding uit te spreken. Het indienen van dat verzoekschrift doet een advocaat. De advocaatkosten en rechtbankkosten (griffierecht) zijn niet inbegrepen bij de kosten mediation. Daardoor kun je jouw eigen advocaat kiezen. Maar ook kan onze advocaat dit voor jullie verzorgen.

Gesubsidieerde Rechtsbijstand
Kijk of je in aanmerking komt voor subsidie

 

Subsidie en korting

Wanneer jouw inkomen, of dat van jouw (toekomstige) ex-partner onder een bepaalde grens zit, je niet over teveel vermogen beschikt én je niet zoveel geld te verdelen hebt (denk ook aan overwaarde op de woning) kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een zogenaamde toevoeging. Je krijgt de kosten mediation dan grotendeels vergoed. In de volksmond is dat ook wel bekend als ' pro deo'.

Op de website van de raad voor rechtsbijstand kun je zien of je in aanmerking komt voor een toevoeging. Je mag ons ook even bellen, we kijken graag met je mee.

Soms worden de kosten mediation vergoed vanuit de rechtsbijstandsverzekering. Het kan zijn dat de verzekeraar aanvullende eisen stelt aan de mediator. Overleg in beide gevallen even met ons, om te kijken welke mediator het beste bij jullie situatie past.

 

 

Tarieven vergelijken

Bij onze pakketprijzen krijg je nooit een extra factuur voor een vraag die je stelt, of een uitgelopen gesprek. Veel mediators hebben ogenschijnlijke lage tarieven en geven hun prijs per uur exclusief btw weer, zodat er nog eens 21% bovenop komt. Ook rekenen zij vaak tijd door voor voorbereidingen,  vragen tussendoor (ieder mailtje, telefoontje) en hun eigen dossiervorming.

Daarnaast begeleiden mediators over het algemeen alleen het gesprek zelf en verwijzen door als het gaat om financieel en fiscaal advies of de kinderen. De kosten van mediation kunnen zo ogenschijnlijk wel laag blijven, maar de externe adviseurs rekenen ook hun uren door. Let hier dus goed op als je de tarieven gaat vergelijken. Vergelijken kun je op verschillende websites.

Veel gestelde vragen

Ja, al onze mediators bieden de mogelijkheid om jouw pakket in maximaal 3 termijnen te betalen.
Wanneer jullie na het gratis kennismakingsgesprek besluiten gebruik te willen maken van onze diensten krijg je na het ondertekenen van de mediation-overeenkomst de factuur voor het gehele pakket per e-mail toegestuurd. De betalingstermijn is standaard 14 dagen. Voor overige diensten geldt dat je eens per maand een nota toegestuurd krijgt met de mediation/coachings-uren over de afgelopen maand.
Afspraken kun je kosteloos tot 24 uur van tevoren afzeggen. Daarna wordt de gehele tijd in rekening gebracht.
Zowel de deelnemers als de mediator hebben het recht om de mediation (voortijdig) te beëindigen. Er is bij pakketprijzen geen restitutie mogelijk over eventuele niet (volledig) gebruikte diensten. Indien er een uurtarief was afgesproken, zullen uitsluitend de gemaakte uren in rekening gebracht worden.
Een afspraak duurt 45 minuten. Daarnaast is de coach ongeveer 15 minuten bezig met de voorbereiding en het maken van notities. Dus in totaal kost een coachgesprek 95 euro, voor een uur van de tijd van de coach of kindbehartiger. Wij werken oplossingsgericht. Dus geen langdurige trajecten. Vaak kun je na 2 a 3 gesprekken zelfstandig verder.
Er zijn 3 mediation-gesprekken inbegrepen. Dat is vrij weinig en betekent dat je veel zelf samen moet doen aan de hand van een stappenplan. In principe maak je zelf veel afspraken onderling en aan tafel met de mediator bespreken we de impact van die afspraken op de kinderen, financiën en de fiscale en juridische mogelijkheden. Wij stellen de overeenkomsten op (ouderschapsplan en scheidings-overeenkomst) en maken de alimentatieberekeningen en bespreken deze met jullie. Een kindgesprek is altijd inbegrepen en ook maken we berekeningen ten aanzien van hypotheekrente-aftrek en toeslagen. Wanneer de communicatie goed is tussen jullie en de situatie niet complex, kun je dit pakket kiezen. Je levert alles netjes en tijdig aan, aanpassingen doe je zelf als dat nodig is.
Je levert netjes je spullen aan en wij gaan voor je aan de slag. Aan tafel bespreken we de communicatie tussen jullie als ouders, wat jullie voor ouders willen zijn en hoe dat aan te pakken. De mediator voert een kindgesprek en geeft advies over de kinderen. Er zijn maximaal 7 mediationgesprekken inbegrepen waarin alle onderwerpen van onder andere pensioen, alimentatie, kinderen, vermogen en de woning aan de orde komen. De mogelijkheden worden uitgelegd en jullie nemen zelf beslissingen. Deze beslissingen leggen wij voor jullie vast in een ouderschapsplan en scheidings-overeenkomst.
Coaching en Kindbehartiging zijn altijd op uurtarief. In geval van mediation kun je beter voor het uurtarief kiezen, als je denkt dat dit voordeliger is omdat jullie er snel uit zijn. Of je kiest voor het uurtarief omdat je niet gaat scheiden, maar een ander conflict op te lossen hebt samen.
In sommige gevallen is het raadzaam om de afspraken te bekrachtigen door de rechtbank. Bijvoorbeeld wanneer je de zorgverdeling of alimentatie aanpast. In dat geval zal een advocaat een verzoekschrift moeten indienen. Die kosten voor de advocaat en rechtbank worden apart aan jullie doorbelast. Indien je een huwelijk of geregistreerd partnerschap (met kinderen) wilt ontbinden, moet dat altijd via de rechter. Houd rekening met een bedrag van ongeveer € 475.- per persoon voor de rechtbank en advocaat samen. Verder zijn alle tarieven incl. BTW en zijn er geen gekke kantoorkosten o.i.d. van toepassing. Alle mediation-kosten zijn inbegrepen.
In 95% van de gevallen kunnen mensen voor het pakket kiezen. Soms zijn de zaken juridisch of financieel complex. Dit komen we meestal tegen bij huwelijkse voorwaarden en ondernemers. In die specifieke gevallen maken we een offerte op maat.

Misschien wil je eerst eens meelezen hoe andere ouders het aanpakken. Wordt dan lid van onze besloten Facebook groep.

Ben je eraan toe om een afspraak te maken?

Het is geen makkelijke keuze. Dat begrijpen wij. Als je eraan toe bent om een afspraak te maken, bel ons dan gerust. Meestal krijg je José of Danique aan de lijn. Soms een van de andere collega's. Zij helpen jou graag.

Ook als je eerst wat wilt overleggen dan mag je bellen, mailen, een berichtje via Facebook sturen of via Whatsapp. Wat voor jou prettig is. En alles wat we bespreken wordt vertrouwelijk behandeld.