Belangrijk
Kindercoaching gaat alleen van start na uitdrukkelijke toestemming van de gezaghebbende ouders

 

Kindercoaching

Bijna alle kinderen willen dat hun ouders bij elkaar blijven, ongeacht de omstandigheden. Elk kind reageert anders op een scheiding. Leer wat je zelf kunt doen voor je kind, met onze online trainingen. Of schakel de hulp in van onze mediator of kindercoach. Wij helpen jullie de impact zo klein mogelijk te houden.

Als je ex er een potje van maakt

Kindbehartiger

kindercoach

Vraag nu het gratis stappenplan aan

En weet zeker dat je niets over het hoofd ziet

Veelgestelde vragen

Een coachingsessies duurt 45 minuten. Wij maken geen verslagen. Niet voor instanties, rechtbanken of andere behandelaars. Wat er besproken wordt is vertrouwelijk.
Indien er 2 gezaghebbende ouders zijn, dienen zij beide toestemming te geven. Zonder deze toestemming (of vervangende toestemming van een voogd of rechtbank) gaan wij niet aan de slag. Gezaghebbende ouders mogen altijd informatie opvragen over hun kind. Ben jij de enige met gezag, dan is er geen handtekening van de andere ouder nodig.
Coaching en Kindbehartiging kost 95 euro per sessie van 45 minuten. Voorbereiding van de coach of Kindbehartiger zit hierbij inbegrepen.
Over het algemeen zijn kinderen heel veerkrachtig. Het is heel normaal wanneer een kind een tijdje wat vaker boos of verdrietig is. Ook kan het zijn dat een kind wat neerslachtig wordt, zich wat vaker terug trekt, of een beetje angstig. Dat is helemaal niet gek, want de emoties hebben we allemaal wel eens ongeacht de leeftijd. Wanneer dit gedrag aanhoudt, of jullie niet zo goed weten wat je ermee aan moet, of je kind zichzelf erg in de weg zit kun je een coach inschakelen. Heel veel kinderen vinden het heel fijn om even een moment te hebben waarin het om hen draait.

Mijn kind heeft nergens last van

Doet jouw kind het ogenschijnlijk allemaal goed? Gedraagt het zich braaf, is niet zichtbaar verdrietig of helpt meer mee dan ooit tevoren? Juist dan is het zaak je ogen en oren goed open te houden. Kinderen, jong en oud, willen vaak hun ouders niet belasten. Jullie hebben het immers al zo zwaar.

Waar het ene kind lastig gedrag gaat vertonen, of slechte(re) cijfers haalt op school zal het andere kind juist heel sociaal wenselijk gedrag gaan vertonen. Blijf goed in contact met je kind. Maak onderscheid tussen grote mensen zorgen (dat is niet hun taak) en kinderzorgen (maak dat juist regelmatig bespreekbaar).

Wil je hierover met een kindercoach praten? Of zoek je coaching voor jezelf? Schakel onze begeleiding in.

Wil jij ook snel weten waar je aan toe bent?

Plan direct een gratis kennismaking in met een Kids First Mediator bij jou in de buurt

Oplossingsgericht

Onze kindercoach biedt kortdurende begeleiding. Wij gaan oplossingsgericht aan de slag. Vaak kunnen ouders en kinderen na 1 tot 3 sessies weer zelf verder. Wat voor jou werkt, kan voor een ander niet werken.  Daarom vertellen wij jullie niet wat je moet doen, maar gaan samen op zoek naar oplossingen die voor jullie werken.

In het geval van kindercoaching zijn we bij kinderen tot 12 jaar meestal voornamelijk met de ouders aan de slag. Het mooiste vinden wij het wanneer ouders zelf de tools in handen hebben om hun kind verder zelf te begeleiden. Daarom nemen wij de regie liever niet over, maar gaan praktisch met ouder en kind aan de slag. Bij pubers kan het soms wel handig zijn om zelfstandig met hen te werken.