Geef jouw kind een stem

Vind jij het belangrijk dat jouw kind ook een stem heeft Dat het gehoord wordt door een professional?

Veel kinderen geven graag hun mening en vinden het prettig betrokken te zijn bij de beslissingen die er over hen worden genomen.

Kijk op  de site van Kindbehartiger voor meer informatie

 

Kindbehartiger

Een kindbehartiger helpt het kind om goed te kunnen formuleren wat het wil zeggen. Mede dankzij de goede training, maar vooral ook door veel praktijkervaring zullen zij vooral kijken naar de reden waarom het kind iets zegt. Is dat vanuit loyaliteit? Of spelen er andere zaken waardoor het kind bepaalde uitspraken doet? De Kindbehartiger geeft het kind psychosociale hulp (geen therapie), en helpt ouders en kinderen elkaar te verstaan.

Gehoord worden is zo belangrijk voor een kind

Indien nodig kan de kindbehartiger:

  • De ouders helpen, om het zo goed mogelijk voor het kind te regelen
  • Desgewenst verslag uitbrengen naar het juridische speelveld
  • Helpen om uit de rechtszaal te blijven
  • Het kind tot steun zijn, een luisterend oor

Elma Schouten

Kindbehartiger
Overijssel
Bekijk profiel

Maak direct een afspraak

Je kunt altijd snel terecht

Veelgestelde vragen

Je betaalt per sessie 95 euro per keer.
Er kunnen veel redenen zijn om een kindbehartiger in te schakelen. Bijvoorbeeld wanneer je het gedrag bij je kind ziet veranderen, of wanneer een kind zich begint af te zetten tegen een van beide ouders. Een kindbehartiger kan jouw kind op een goede manier uitleg geven over de scheiding, maar kan ook na de scheiding een kind helpen. Ook staan kindbehartigers ouders bij, om bijvoorbeeld de communicatie zodanig aan te passen dat het minder belastend is voor het kind. Kortom, wanneer jouw kind een beetje begeleiding kan gebruiken, schakel dan Elma in.
Ja net als iedere andere hulpverlener is er toestemming van de gezaghebbende ouders nodig. Krijg je geen toestemming? Neem even contact met ons op om te kijken wat je hieraan kunt doen.

Wil jij ook snel weten waar je aan toe bent?

Plan direct een gratis kennismaking in met een Kids First Mediator bij jou in de buurt