fbpx

085 - 130 44 44

Dagelijks van 9 tot 21 bereikbaar

Je bent niet de enige…

Komen jullie er samen niet uit en heb je hulp nodig? Kids First Mediation helpt elke dag gezinnen om hun conflicten op te lossen, hoe groot of hoe klein ook.

Onze werkwijze is misschien anders dan anders, maar wél succesvol!  Ook onze (kinder)coaches kunnen jou én je kinderen deskundig begeleiden. Start met mediation, naar de rechter kun je altijd nog.

Wanneer je beter wel een advocaat kunt inschakelen

 

Is een van de volgende situaties voor jou herkenbaar?

 

  • Jullie hebben een samengesteld gezin met veel onderlinge ruzies?
  • Jullie hebben onenigheid binnen de (schoon)familie over de verdeling van een erfenis of andere financiële zaken?
  • Jullie hebben sinds kort bonje binnen de (schoon)familie en je wilt voorkomen dat de ruzie verder escaleert?
  • Je hebt steeds ruzie met je kind en je weet echt niet meer wat je wel of niet moet doen?
  • Je bent verliefd, maar weet niet hoe je dit het beste bij je kinderen kunt introduceren?
  • Jij en je partner hebben steeds woorden over hetzelfde onderwerp, ondanks dat jullie veel van elkaar houden en samen willen blijven?
  • Je bent gescheiden, maar er is nog steeds veel onenigheid met je ex.
  • Je bent gescheiden en je situatie is verandert. Onderling komen jullie er niet uit. (alimentatie, verhuizing etc.)

Samen werken aan een oplossing

Als alle deelnemers er samen uit willen komen, dan is mediation een goede manier om samen met elkaar om tafel te gaan. We bespreken wat nu precies jullie onderlinge pijnpunten zijn, zodat we daarna samen aan een oplossing kunnen werken. Zodat jullie weer op een leuke manier met elkaar om kunnen gaan, zonder continu spanningen in huis!

Soms is het goed om met elkaar op zoek te gaan naar de behoefte achter de eis. Kijken waar het nog meer (of werkelijk) om gaat. Samen van verwijten naar verzoeken te bewegen en te kijken wat er allemaal nog meer belangrijk is, zodat er meer ruimte komt voor mogelijkheden.

Het is hierbij belangrijk dat iedereen vrijwillig deelneemt aan de mediation. Iedereen moet bovendien bereid zijn om mee te werken. Je hoeft bij voorbaat niet per se vertrouwen te hebben in het succes van de procedure, als je je maar volledig wilt inzetten voor een goed resultaat.

 

 

 

 

Mediation is in principe geschikt om alle soorten conflicten op te lossen. Kids First Mediation is gespecialiseerd in de oplossing van conflicten in de familiesfeer.  Onze mediators begeleiden jullie om de onderlinge pijnpunten te achterhalen en bespreekbaar te maken.

Ons doel is om daarna samen afspraken te maken, waar iedereen achter staat. Zodat iedereen deze gemaakte afspraken ook kan én wil nakomen!

Wanneer jullie in een serieus conflict terecht zijn gekomen (vechtscheiding) die al lang duurt, waar al professionals bij betrokken zijn geweest, dan is het vaak zinvoller wanneer beide ouders, apart begeleiding krijgen. Hoe wij hier tegenaan kijken vertellen wij jou graag persoonlijk. Bel gerust even.

Vergelijking kosten advocaat en mediator

Een mediator is altijd onpartijdig en neutraal