Coaching bij scheiding

Soms is het gewoon even teveel. Voor kinderen, jezelf of je (ex)partner. Al die emoties en de spanningen rondom een scheiding of die spanningen binnen jullie familie... Komen jullie er zelf niet uit? Je bent echt niet de enige. En het is echt geen schande om dan professionele hulp in te roepen. Integendeel: het is juist een hele verstandige zet, om je kinderen én jezelf weer sneller op de rit te krijgen. Kies voor coaching bij scheiding, bij conflicten of moeilijkheden binnen het (samengestelde) gezin. Je kunt ook thuis aan de slag! Volg de ONS (Ouderschap Na Scheiding) training wanneer het jou uitkomt:

Scheiden en kinderen

Een scheiding of spanningen binnen een gezin kan een grote impact hebben op je kind. Kinderen kunnen boos en verdrietig zijn door een scheiding of conflict. Soms worden ze agressief en onhandelbaar. Andere kinderen trekken zich juist stilletjes terug. Heb je het idee dat je kinderen ondersteuning kunnen gebruiken bij de verwerking? Schakel dan de professionele hulp van Kids First Mediation in. Vaak zie je in slechts 1 a 2 gesprekken al een groot verschil en bovendien krijg jij zelf alle tools aangereikt om je kind op een goede manier te kunnen helpen.

Daarnaast is het ook van belang om belangrijke zaken te regelen. Zaken zoals het berekenen van de kinderalimentatie. Wil jij ook weten hoeveel kinderalimentatie je moet ontvangen/betalen? Ontvang binnen 7 dagen jouw persoonlijke kinderalimentatie berekening:

Kinderalimentatie Berekenen

 

De juiste begeleiding

Een (familie)conflict of scheiding kan ook op jou als volwassene een enorme impact hebben. Loop je vast? Wij bieden je graag de helpende hand. Je kunt ervoor kiezen om een mediator of coach in te schakelen. Door samen te praten over wat er allemaal gebeurt en uitleg te geven over de stappen die er worden genomen, zul je merken dat alles langzaam maar zeker eerder een plekje krijgt. Wij geven je ook concrete handvatten en praktische oefeningen, zodat je zelf thuis aan de slag kunt gaan. Daardoor krijg je ook meer ruimte om vanuit ratio en gevoel (in plaats vanuit pure emotie) om jullie conflict op te lossen of jullie scheiding vorm te geven.

Coaching bij scheiding is een goede manier om sneller rationele beslissingen te kunnen nemen, zonder dat je teveel geleid wordt door emoties. Ook als je al gescheiden bent, maar steeds ruzie maakt met je ex of er bijvoorbeeld een nieuwe partner in het spel is, kan dat een flinke impact hebben. Gun jezelf een coach en leer hier goed mee omgaan, zodat je je energie volledig kunt richten op positieve dingen. Coaching bij scheiding helpt je om op korte termijn de doelen te verwezenlijken die jij jezelf stelt. Pak dit moment om het leven te gaan leven zoals jij dat wilt. Zorg dat de scheiding niet alleen het einde is van iets, maar laat het een nieuwe start zijn. Voor jou en je kinderen.

 

De beste oplossing

Kids First Mediation helpt jullie weer met elkaar in contact te komen. Met elkaar te praten, zonder ruzie. Om zo de beste oplossingen te vinden voor jullie situatie, want elke situatie is weer anders. Jullie moeten nu veel regelen, zoals de zorgverdeling van de kinderen, (nieuwe) woonruimte en natuurlijk ook qua financiën (alimentatie, pensioen en eventuele schulden).

Coaching bij scheiding of mediator?

Goed om te weten: schakel je ons in als mediator, dan kunnen wij niet jou of meerdere volwassenen in je gezin coachen. Dit is noodzakelijk om onze 100% onpartijdigheid te kunnen blijven garanderen. Voor kinderen maken wij een uitzondering. We kunnen wel kinderen tijdens of na de scheiding begeleiden, als we de echtscheiding van hun ouders heb geregeld. Wordt jouw echtscheiding door een andere mediator of advocaat geregeld? Dan helpen wij jou graag als coach. Gun jezelf coaching bij scheiding om ervoor te zorgen dat je scheiding niet alleen het einde van iets is, maar ook het begin van een nieuwe start. Dat je je leven kunt inrichten zoals jij dat graag wilt.

Wil jij ook graag afspraken vaststellen met je ex-partner? Zorg voor regelmaat en orde door afspraken in het ouderschapsplan vast te stellen:

Vraag nu het gratis stappenplan aan

En weet zeker dat je niets over het hoofd ziet

Misschien vind je onderstaande ook interessant om te lezen: