29 juli 2015

Villa Pinedo workshop

 

De missie van Kids First Mediation is het voorkomen en bestrijden van vechtscheidingen waar kinderen bij betrokken zijn. Dat sluit goed aan op de missie van Villa Pinedo namelijk: beschadiging bij kinderen in (v)echtscheidingssituaties voorkomen cq verzachten.

Ga je scheiden en heb je kinderen? Ieder kind beleeft een scheiding op zijn eigen manier. Zodra je je kind vertelt over de scheiding kun je te maken krijgen met heftige emoties. De wereld die het kind kent en voor hen veilig is, gaat compleet veranderen. Hoe goed het kind hiermee om kan gaan hangt af van vele factoren, waaronder leeftijd en het karakter.

Wat je precies kunt verwachten is moeilijk te voorspellen. Je kent zelf je kind het beste en kunt daarom waarschijnlijk zelf het beste inschatten wat je kind nodig heeft. Toch is het soms moeilijk om je in zo een hectische periode bewust te zijn van je eigen gedrag en het effect daarvan op je kind. We zijn immers allemaal maar gewoon mensen en als we moe, geïrriteerd, bezorgd of verdrietig zijn kunnen we best wel eens anders reageren dan we eigenlijk zouden willen. Om je bewust te blijven van je eigen gedrag, ook naar de andere ouder toe en het effect daarvan op kinderen adviseren wij om de workshop van Villa Pinedo te volgen.

Villa Pinedo is dé plek in Nederland waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen en volwassenen bewust maken van wat er in hun hoofd en hart omgaat. Als ouder kun je hier veel van leren en mogelijk dingen van jouw eigen kinderen in herkennen.

 

Jongeren vertellen aan ouders, scheidingsprofessionals, overheid en hulpverleners wat de langdurig beschadigende effecten van (v)echtscheiding bij kinderen zijn. Villa Pinedo heeft een online workshop ontwikkelt. Een prachtige tool om je bewust te worden van je eigen gedrag en boordevol tips. Bij deze workshop hoort een boek. Het geheel is bij Kids First Mediation te koop voor € 49,95, je krijgt dan direct het boek mee naar huis. Bestellen kan ook in de webshop van Villa Pinedo.

 

Contact