11 juni 2015

Uw Mediator Danique Schoorl

Danique van Es-SchoorlEven voorstellen Danique Schoorl

Ik ben geboren in 1985 in Rotterdam. Opgegroeid in Egmond en ik heb daarna met veel plezier in Amsterdam gewoond. Na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heb ik mijzelf omgeschoold tot mediator. Ik ben getrouwd, moeder van 2 kinderen en stiefmoeder van 2 kinderen.

Opleiding mediator

Hoe wordt je dan mediator? Om heel eerlijk te zijn, is dat niet zo moeilijk. Na een cursus van 8 dagen ben je mediator. Daarom zijn er veel en laat de kwaliteit soms te wensen over. Hoe word je dan een goede mediator? Ervaring opdoen, intervisies, jezelf blijven ontwikkelen door te blijven leren en studeren. Ik ben opgeleid tot hypnotherapeut en kindercoach. Daarnaast heb ik de specialisatieopleiding gedaan tot familiemediator en volg ik een opleiding tot financieel echtscheidingsadviseur. Zowel in de ‘zachte’ als financiële en regelkant ben ik getraind. Toch denk ik dat de belangrijkste factor talent is. Een echt goede mediator is soms een beetje eigenwijs en weet ook uit eigen ervaring te adviseren en te coachen.

Waarom specialiseer ik mij in echtscheidingen?

Als kind van gescheiden ouders, weet ik wat het is als je ouders uit elkaar gaan en als je vervolgens van een eenoudergezin een samengesteld gezin wordt.  Wat een uitdaging is dat, voor alle partijen. De ouders, stiefouders, maar ook voor de kinderen. En wat een geregel.

Zowel mijn man als ik hebben kinderen uit een vorige relatie en ik heb daardoor zowel een echtscheiding als vechtscheiding van dichtbij meegemaakt. Ik heb gezien hoe het niet moet én hoe het ook kan.

Ik heb van dichtbij gezien wat een vechtscheiding doet met kinderen. Dat moet beter kunnen dacht ik! Mijn vaste baan als HR Consultant heb ik opgezegd. Ik ben opleidingen gaan volgen om me te bekwamen in het mediation vak en de beste mediator te worden van Nederland. Specialist op het gebied van scheidingen waarbij kinderen in het spel zijn en ga daarin veel verder dan de meeste mediators. Niet omdat ik zo nodig de beste moet zijn, maar wel omdat ik met Kids First Mediation echt een missie heb; Het voorkomen van vechtscheidingen.

Inmiddels ben ik allround mediator en specialiseer ik mij in zaken waar kinderen in het spel zijn. Ik ben open, eerlijk, direct en begeleid stellen op een mensgerichte manier naar de beste oplossing. Hierin ben ik creatief, snel en uiterst doelgericht. Naast mijn werk als mediator begeleid ik volwassenen en kinderen voor-, tijdens- en na het scheidingsproces in mijn werk als (kinder)coach.

Wil je eens kennis maken? Neem dan gerust even contact met mij op.

Niet alleen scheidingen

Vaak denken mensen dat ik mij de hele dag met echtscheidingen bezig houd. Het tegendeel is waar. Ik begeleid veel kinderen en hun ouders tijdens, maar ook lang na de scheiding als coach. Na de scheiding begint het immers pas echt. Ook conflicten binnen de familiesfeer, het samengestelde gezin of rondom erfenissen begeleid ik. Mijn werkwijze is misschien een beetje anders dan anders, maar wel heel succesvol! Wil jij er ook echt uitkomen, wacht dan niet langer en neem de eerste stap! Ik help jullie met de rest.

Snel zelf een afspraak maken

Maak zelf een afspraak in de online agenda voor een tijdstip dat jou uitkomt. Heb je nog vragen? Bel gewoon vrijblijvend eens op (0251-700 263), stuur een e-mail (danique@kidsfirstmediation.nl) met je vragen of bereik me via Facebook. Ik help jullie graag.

Contact