Scheiding stappenplan

Het scheidingsproces in stappen

 

De kogel is door de kerk: jullie gaan uit elkaar. Hoe vervelend een scheiding ook is, er moeten nu heel veel praktische zaken geregeld worden. De vele emoties maken het er niet makkelijker op. Het is daarom slim om een professionele mediator in te schakelen die jullie én je kinderen kan begeleiden bij de praktische en emotionele kant van jullie scheiding.

Kids First Mediation stelt ook graag samen met jullie een helder scheiding stappenplan op, en hanteert daarbij een vaste all-in prijs. Ook als je in een vechtscheiding terecht bent gekomen, of daarin dreigt te geraken is mediation dé manier om op een goede manier uit elkaar te gaan. Naar de rechter kun je altijd nog!

 

Binnenkort kun je bij ons veel online regelen en jouw eigen stappenplan maken.

Scheiding stappenplan

scheiding stappenplan

Kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we nader in op jullie situatie. Wat zijn de belangrijkste emoties die spelen en waar lopen jullie tegenaan? We bespreken wat jullie willen voor de toekomst, als individu én als ouder. Komen jullie er samen niet uit? Jullie krijgen allebei de kans om je wensen en eisen bespreekbaar te maken, onder mijn deskundige begeleiding. Hierbij ben ik uiteraard geheel onpartijdig. Is er een klik met de mediator, dan kunnen we vervolgafspraken gaan inplannen.

Afspraken maken en vastleggen

Samen stellen we een scheiding stappenplan op. We kijken wat er voor jullie van toepassing is om te regelen en of er urgente zaken zijn, die voorrang moeten krijgen. Vervolgens maken jullie tijdens verschillende bijeenkomsten samen afspraken over de woning, de verdeling van de zorgtaken van jullie kinderen en uiteraard de financiële afwikkeling (alimentatie, pensioen, eventuele schulden en de verdeling van jullie spullen). Bij al deze stappen zal ik jullie neutraal adviseren en begeleiden. Mijn doel is om jullie te helpen om evenwichtig met elkaar om te gaan, en hierbij de belangen van jullie kinderen niet uit het oog te verliezen.

Het belang van een deskundige mediator

Door gebruik te maken van een deskundige mediator zoals Kids First Mediation verbetert jullie onderlinge communicatie vaak aanzienlijk, en ontstaat er ook meer begrip voor elkaar. Ook alle onderliggende emoties komen tijdens de gesprekken aan bod, en zo wordt vaak de angel uit jullie conflict gehaald. Dat kan een hoop ruzie en ellende schelen, ook voor jullie kinderen. Jullie bespreken zelf hoe jullie je relatie als ouder willen voortzetten. Dat betekent dat gemaakte afspraken in de regel ook beter worden nagekomen. Jullie staan namelijk allebei voor de volle 100% achter deze afspraken en kunnen daardoor veel duidelijkheid bieden aan de kinderen. De kinderen houden ondanks de scheiding, beide ouders!

Zelf beslissen

Een mediator is geheel onpartijdig en maakt dus geen beslissingen voor jullie. Jullie bepalen dus zelf wat er in de overeenkomsten komt te staan. Dit biedt meer ruimte voor flexibiliteit en creativiteit. Eigenlijk is het vastleggen van de afspraken een formaliteit. Het belangrijkste is dat jullie overeenstemming bereiken over de zaken die er voor jullie werkelijk toe doen.

Deskundig advies

Kids First Mediation adviseert jullie over alle praktische zaken die jullie moeten regelen in jullie specifieke situatie. Als je vragen hebt over je rechten en plichten bijvoorbeeld, of hoe dat moet met de financiën, woning en we leggen alles vast in een scheiding stappenplan.

Gemiddeld zijn er vijf bijeenkomsten nodig om alles met elkaar af te stemmen. Ook als jullie verstandhouding erg slecht is (of als er al een voorlopige voorziening is aangevraagd) lukt het meestal om in vijf tot zeven keer tot goede afspraken te komen. Uiteindelijk leggen we deze vast in een echtscheidingsovereenkomst Deze overeenkomst (of convenant) kan desgewenst door onze vaste advocaat worden ingediend bij de rechtbank. Uiteraard staat het jullie ook vrij zelf een advocaat te kiezen. In beide gevallen kun je gebruik maken van ons all-in tarief.

Een goede nieuwe start

Jullie blijven samen ouders en dus is het altijd verstandig om de scheiding te laten begeleiden door een deskundige en onpartijdige mediator. Laat de scheiding op deze manier ook een goede nieuwe start zijn, voor jullie als ouders én voor jullie kinderen. Kids First Mediation heeft een geheel eigen aanpak, die bewezen succesvol is. En: dankzij de voordelige vaste all-in prijs weet je vooraf exact wat de kosten zijn.

Gratis kennismakingsgesprek

Wil je graag de hulp inroepen van Kids First Mediation? Maak dan nu zelf online een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Kijk in de agenda wanneer je op korte termijn terecht komt of neem gerust nog even contact op voor meer informatie. Bellen kan 7 dagen per week, van 9 tot 9 op nummer 0251 – 700 263.

 

Contact