Advocaat of mediator?

Mediator of advocaatmediator of advocaat

Twijfel je of je moet kiezen voor een mediator of advocaat? Meestal controleert de advocaat voornamelijk de afspraken die jullie zelf samen hebben gemaakt en adviseert hierin. De gesprekken betreft de afspraken doen jullie samen, zonder advocaat. Een mediator begeleid juist die gesprekken, zodat je zeker weet dat jullie elkaar horen en beiden volledig achter de afspraken staan.

Bij Kids First Mediation weten jullie zeker dat er duurzame oplossingen worden afgesproken die door beide partijen gedragen worden. Wij begeleiden en adviseren, maar jullie maken zelf uiteindelijk de beslissingen. We hebben misschien een beetje een eigenwijze werkwijze, maar een die wel uiterst succesvol is.  Als 100% neutrale en onpartijdig mediator weet je zeker dat we jullie beide deskundig zullen begeleiden om alle financiële, juridische en praktische zaken goed te regelen. Wij helpen jullie daarbij het belang van de kinderen voorop te blijven stellen en dat alles voor een lage, vaste all-in prijs.

Wat doet een mediator?

In de basis is een mediator verantwoordelijk voor het communicatie proces. Door de deelnemers weer met elkaar in gesprek te laten komen en de belangen achter de standpunten te achterhalen ontstaat er ruimte voor onderhandeling. Kids First Mediation gaat echter een stapje verder. Jullie worden stap voor stap begeleid bij jullie echtscheiding. Van hoe jullie het aan de kinderen kunnen vertellen, tot een helder stappenplan dat voor jullie wordt opgesteld tot het regelen van de financiële en juridische kant van het verhaal. Alles in begrijpelijke taal.

Een mediator is geen therapeut en we komen bij elkaar om zaken goed te regelen. maar wel met empathie en verstand van méér dan alleen de regelzaken. Zodat niet alleen alles goed geregeld is, maar jullie ook echt samen verder kunnen als ex-partners én als ouders. Er is ruimte om met elkaar over emotionele zaken te praten en daardoor is vaak na één of twee bijeenkomsten de verstandhouding aanzienlijk verbeterd. Dat loont de moeite, want als de angel uit het conflict is, ontstaat er ruimte om sneller en rationeler de zaken goed af te handelen.

Bespaar jezelf én jullie kinderen een langdurige, kostbare (v)echtscheiding. Willen jullie niet over de emoties praten? Dan is dat natuurlijk geen enkel probleem, mits dat het scheidingsproces niet in de weg staat.

Wat doet een advocaat?

Een advocaat is opgeleid om jullie te adviseren over de juridische kant van de echtscheiding. Een advocaat kan een goede keuze zijn als jullie er samen al grotendeels uit zijn. Je weet dan zeker dat je afspraken goed worden vastgelegd  en gecontroleerd.  Over het algemeen is een advocaat duurder, zeker als je recht hebt op gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging). Als er onenigheid is, of jullie het over sommige zaken nog niet eens zijn, dan kan een mediator uitkomst bieden.

Financieemediator of advocaatl deskundig

Bij Kids First Mediation weet je zeker dat jullie deskundige begeleiding krijgen. Niet alleen zijn wij opgeleid tot (kinder)coach en mediator, maar ook weten wij veel van de financiële en juridische afhandeling van een echtscheiding. Bijna nergens kun je terecht om je hele echtscheiding goed te laten regelen door een vast, vertrouwd en onpartijdige persoon. Kids First Mediation begeleid bij alle financiële en fiscale zaken zoals de hypotheekrente (hoe kun je die aftrekbaar houden), alimentatie, verdeling van schulden. Het indien van alle documenten bij de rechtbank kan onze vaste advocaat voor jullie verzorgen, maar het staat jullie vrij om daar zelf iemand voor in te schakelen.

Ouderschap nieuwe vorm

Toen jullie kinderen kregen, hadden jullie misschien een helder beeld van hoe het ouderschap eruit moest zien. Het is dus tijd om goed met elkaar in gesprek te gaan, over hoe jullie het ouderschap vanaf nu voort willen zetten. Wat is er belangrijk voor jullie? Wat willen jullie de kinderen meegeven? Hoe willen jullie dat ze terugkijken op deze periode? Allemaal belangrijke vragen, waarop jullie onder deskundige begeleiding zelf het antwoord kunnen vinden. Als je twijfelt tussen een mediator of advocaat, vraag jezelf dan af of jullie al antwoord hebben op eerder genoemde vragen. Is alles al geregeld? Afspraken grotendeels gemaakt en jullie verstandhouding is goed, dan kun je probleemloos naar de advocaat. In alle andere gevallen is de mediator een goede keuze.

Een mediator is goedkoper!mediator of advocaat

Met tarieven van soms € 230,- euro per uur incl btw kan een echtscheiding flink in de papieren lopen. En bij vechtscheidingen zelfs tot tienduizenden euro’s kosten. Overtuigd van eigen kunnen werken wij met vaste all-in tarieven. Daarvoor mag je zoveel vragen stellen als je wilt en wordt alles goed geregeld. De eigen bijdrage voor een echtscheiding op toevoeging bij een advocaat loopt op tot € 823,- per persoon, waar dat bij mediation € 53,- of € 105,- per persoon is.

Gratis kennismakingsgesprek

Twijfel je tussen een mediator en advocaat? Neem gerust nog even contact op voor meer informatie. Wij beantwoorden je vragen graag. Wil je graag de hulp inroepen van Kids First Mediation? Maak dan nu zelf online een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek of bel naar 0251-700 263. Ook in het weekend en tijdens avonduren is het mogelijk om een afspraak te maken.

Contact