Werkwijze

ouderschapsplan

In het najaar van 2018 kun je bij Kids First Mediation veel online regelen. Ook breiden wij dan het aantal mediators in Nederland uit, zodat je altijd snel terecht kunt. De website is dan helemaal gerestyled. Wil je een berichtje ontvangen als het zover is?

*
*

 

Kids First Mediation heeft een werkwijze die anders is dan anders. Misschien wat eigenwijs, maar wél uitermate succesvol! Elke mediator heeft zijn eigen werkwijze. Daarom is het belangrijk dat je hierin volledig kunt vinden. Bovendien is het cruciaal voor een succesvolle uitkomst dat alle partijen vertrouwen hebben in de mediator. Daarom hier in het kort wat onze werkwijze en visie is, als mediator én als coach.

Financieel alles goed geregeld

Niet alle mediators hebben verstand van de financiële afwikkeling van een scheiding. Kids First Mediation is óók deskundig in financiële zaken. Hoeveel alimentatie moet ik betalen of krijg ik? Hoeveel toeslagen krijg ik van De Belastingdienst? Is de hypotheekrente nog steeds aftrekbaar? Wij geven advies over alle praktische financiële en juridische zaken tijdens een scheiding.

werkwijze mediatorVaste all-in prijs

Overtuigd van ons eigen kunnen, durven wij een vaste all-in prijs te hanteren. Bij Kids First Mediation kun je voor € 750,- p.p. inclusief de BTW scheiden. Alimentatieberekeningen, een gesprek met de kinderen, 3 mediationbijeenkomsten én het opstellen van de overeenkomsten? Alles is inbegrepen. Dus geen verrassingen achteraf. Wel zo eerlijk.

Kids first!

Kies je voor Kids First Mediation, kies je voor een mediator die jullie gedurende het hele proces helpt vanuit de belangen van de kinderen te denken. Daarin kunnen we soms een beetje eigenwijs zijn. Ook als jullie al in een vechtscheiding terecht zijn gekomen (of al gescheiden zijn maar nog altijd niet met elkaar door één deur kunnen) kun je bij ons terecht.

100% onpartijdig

Kids First Mediation beslist niets en is 100% onpartijdig. Jullie beslissen zelf wat er in de overeenkomsten komt te staan. Hierdoor is er meer ruimte voor flexibiliteit en creativiteit. Uiteraard begeleid ik jullie en zorg ik ervoor dat jullie allebei evenveel inspraak hebben.

werkwijze mediatorAfspraken worden nagekomen

Eigenlijk is het vastleggen van de afspraken een formaliteit. Het gaat er in eerste instantie om dat jullie overeenstemming bereiken over de zaken die er voor jullie werkelijk toe doen. Daarbij maken we gebruik van een praktisch stappenplan wat speciaal voor jullie wordt gemaakt. Natuurlijk zorgen we ervoor dat alle overeenkomsten goed in elkaar zitten én in begrijpelijke taal worden vastgelegd.

Emotionele begeleiding

Bij elke scheiding komen veel emoties los. Daarom begeleiden wij jullie ook op dat vlak. Willen jullie liever alleen een praktisch stappenplan volgen en niet ingaan op de emotionele kant? Ook dat is uiteraard mogelijk, mits jullie emoties de goede praktische afwikkeling van jullie scheiding in de weg staan. Het succesratio van Kids First Mediation is veel hoger dan gemiddeld. Misschien omdat wij niet alleen goed zijn opgeleid, maar ook ervaringsdeskundige zijn? Misschien omdat wij juist aandacht besteden aan de emoties achter de ‘eisen’ en standpunten van de deelnemers. Vooral met oog op de lange termijn (in het belang van jullie kinderen). Daarin zijn we soms een beetje eigenwijs. Maar jullie houden de regie en bepalen daarom zelf wat jullie willen delen of liever voor jezelf wilt houden.

Snel

Gemiddeld zijn er 3-6 bijeenkomsten nodig om alles met elkaar af te stemmen. Ook als de verstandhouding erg slecht is (of er al een voorlopige voorziening is aangevraagd) lukt het meestal om in  7 – 9 weken tot goede afspraken te komen. Maar we houden natuurlijk een tempo aan wat voor jullie prettig is. Doorgaans kun je bij Kids First Mediation al op hele korte termijn terecht, want afspraken zijn ook in het weekend en de avonduren mogelijk.

 Spreekt de werkwijze je aan? Kom snel kennis maken!

Wil je graag de hulp inroepen van Kids First Mediation, in het belang van jullie kinderen of omdat je zelf dreigt vast te lopen? Maak dan nu zelf online een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Kijk in de agenda wanneer je op korte termijn terecht kunt. Heb je nog vragen? Neem gerust nog even contact op voor meer informatie of lees wat meer over mij.  Je kunt telefonisch contact opnemen (0251-700 263 )  of via Facebook.

Contact