Coaching

kinderen en echtscheiding

 

Coaching bij scheiding

Soms is het gewoon even teveel. Voor kinderen, jezelf of je (ex)partner. Al die emoties en de spanningen rondom een scheiding of die spanningen binnen jullie familie… Komen jullie er zelf niet uit? Je bent echt niet de enige. En het is echt geen schande om dan professionele hulp in te roepen. Integendeel: het is juist een hele verstandige zet, om je kinderen én jezelf weer sneller op de rit te krijgen. Kies voor coaching bij scheiding, bij conflicten of moeilijkheden binnen het (samengestelde) gezin.

Scheiden en kinderen

Een scheiding of spanningen binnen een gezin kan een grote impact hebben op je kind. Kinderen kunnen boos en verdrietig zijn door een scheiding of conflict. Soms worden ze agressief en onhandelbaar. Andere kinderen trekken zich juist stilletjes terug. Heb je het idee dat je kinderen ondersteuning kunnen gebruiken bij de verwerking? Schakel dan de professionele hulp van Kids First Mediation in. Vaak zie je in slechts 1 a 2 gesprekken al een groot verschil en bovendien krijg jij zelf alle tools aangereikt om je kind op een goede manier te kunnen helpen.

coaching bij scheidingDe juiste begeleiding van kinderen

Als ervaren (kinder)coach help ik je kind zich bewust te worden van alle emoties die spelen en deze te uiten. Ik leer kinderen stapje voor stapje om beter om te gaan met alle emoties. Uiteraard kan ik ook jou als ouders heel veel praktische tips geven hoe je als ouder je kind daarbij zelf kunt begeleiden. Lees ook eens de tips in mijn blogs Kinderen en scheiden, hoe vertellen we het de kinderen of een van mijn andere blogs! Het is ook heel leuk om (samen met je kinderen) eens een kijkje te nemen op de site van Villa Pinedo!

Ook begeleiding voor jou

Een (familie)conflict of scheiding kan ook op jou als volwassene een enorme impact hebben. Loop je vast? Ik bied je graag de helpende hand. Je kunt ervoor kiezen om mij als mediator of coach in te schakelen. Door samen te praten over wat er allemaal gebeurt en uitleg te geven over de stappen die er worden genomen, zul je merken dat alles langzaam maar zeker eerder een plekje krijgt. Ik geef je ook concrete handvatten en praktische oefeningen, zodat je zelf thuis aan de slag kunt gaan. Daardoor krijg je ook meer ruimte om vanuit ratio en gevoel (in plaats vanuit pure emotie) om jullie conflict op te lossen of jullie scheiding vorm te geven. Coaching bij scheiding is een goede manier om sneller rationele beslissingen te kunnen nemen, zonder dat je teveel geleid wordt door emoties. Ook als je al gescheiden bent, maar steeds ruzie maakt met je ex of er bijvoorbeeld een nieuwe partner in het spel is, kan dat een flinke impact hebben. Gun jezelf een coach en leer hier goed mee omgaan, zodat je je energie volledig kunt richten op positieve dingen. Coaching bij scheiding helpt je om op korte termijn de doelen te verwezenlijken die jij jezelf stelt. Pak dit moment om het leven te gaan leven zoals jij dat wilt. Zorg dat de scheiding niet alleen het einde is van iets, maar laat het een nieuwe start zijn. Voor jou en je kinderen.

Coaching bij scheiding óf mediator

Goed om te weten: schakel je me in als mediator, dan kan ik niet jou of meerdere volwassenen in je gezin coachen. Dit is noodzakelijk om mijn 100% onpartijdigheid te kunnen blijven garanderen. Voor kinderen maak ik een uitzondering. Ik kan wel kinderen tijdens of na de scheiding begeleiden, als ik de echtscheiding van hun ouders heb geregeld.Wordt jouw echtscheiding door een andere mediator of advocaat geregeld? Dan help ik jou graag als coach. Gun jezelf coaching bij scheiding om ervoor te zorgen dat je scheiding niet alleen het einde van iets is, maar ook het begin van een nieuwe start. Dat je je leven kunt inrichten zoals jij dat graag wilt.

Snel hulp nodig?

Ben je op zoek naar een goede coach voor jezelf of je kind(eren)? Ik begeleid ook jullie graag. Neem contact met mij op voor meer informatie over de werkwijze of over de kosten. Wil je direct een afspraak maken? Je kunt in de online agenda zelf een afspraak maken. Ook is aan afspraak in de avond of weekenduren mogelijk.

Contact