En na de scheiding begint het pas echt.....

Daarom is het de moeite waard om te investeren in jezelf én in de communicatie met jouw (ex) partner. Want als je uit elkaar gaat moet je veel overleggen en beslissingen nemen. Maar daarna houdt het niet op.

Wil jij jouw kind zo min mogelijk belasten met de gevolgen van de scheiding, dan is het belangrijk dat je (hoe moeilijk soms ook) op zijn minst neutraal in contact kunt zijn met elkaar. Wanneer ouders onderling strijd hebben, en een koude oorlog is ook oorlog, dan belast je jouw kind daarmee. Ook wanneer de andere ouder er een potje van maakt is het belangrijk om hier goed mee om te leren gaan. Want zeker in dat geval, kost het jou waarschijnlijk enorm veel energie.

Je staat er niet alleen voor

Bij Kids First Mediation weten we hoe het is. We weten dat goed advies over juridische en financiële zaken (want als je ruzie maakt, kun je maar beter over feiten ruzie maken dan over aannames) hand in hand gaan met herstel in communicatie. Dan werk je aan een duurzaam nieuwe start voor jullie allebei.

Coaching bij scheiding

Soms is het gewoon even teveel. Voor kinderen, jezelf of je (ex)partner. Al die emoties en de spanningen rondom een scheiding of die spanningen binnen jullie familie... Komen jullie er zelf niet uit? Je bent echt niet de enige. En het is echt geen schande om dan professionele hulp in te roepen. Ook (of juist) wanneer de ander er een potje van maakt is het belangrijk om zelf te leren hiermee om te gaan.

Integendeel: het is juist een hele verstandige zet, om je kinderen én jezelf weer sneller op de rit te krijgen. Kies voor coaching bij scheiding, bij conflicten of moeilijkheden binnen het (samengestelde) gezin. Je kunt ook thuis aan de slag! De ONS (Ouderschap Na Scheiding) training kun je volgen op mobiel of computer op een moment dat het jou past. Misschien is het iets voor je.

Vraag nu het gratis stappenplan aan

En weet zeker dat je niets over het hoofd ziet

Kinderen in echtscheiding

Als je voor Kids First Mediation kiest, dan kies je voor stap voor stap begeleiding. Bij alle financiële, juridische en fiscale zaken, maar ook helpen wij jullie om er in deze lastige tijd te zijn voor de kinderen in echtscheiding. Ook helpen wij ouders en kinderen die al (een tijd geleden) gescheiden zijn, maar onder begeleiding met elkaar willen praten. Bijvoorbeeld als de omgangsregeling, al dan niet op verzoek van het kind, aangepast moet worden of er andere zaken zijn.

Met grote regelmaat posten wij nieuwe blogs en informatie op onze site en Facebook, als je op de hoogte wilt blijven, like ons op Facebook en wij doen de rest.

 

 

 

kindercoach

Het kind centraal

Kids First Mediation helpt jullie weer met elkaar in contact te komen, terwijl het belang van je kind centraal staat. Communicatie, zonder ruzie. Om zo de beste oplossingen te vinden voor jullie unieke situatie. Jullie moeten nu veel regelen, zoals de zorgverdeling van de kinderen, (nieuwe) woonruimte en natuurlijk ook qua financiën (alimentatie, pensioen en eventuele schulden).