fbpx

085 - 130 44 44

Dagelijks van 9 tot 21 bereikbaar

Milan Grijmans

Werkt ook met toevoeging
Harlingen
Stationsweg 2, 8861 GA
085-130 44 44
Milan@kidsfirstmediation.nl
Gespecialiseerd Mediator
Jurist
Bijzonder Curator
Komt op verzoek aan huis
Spreeklocatie in Bolsward
Afspraak maken
Werkdagen
9:00 - 17:00
Weekend
Op verzoek
Avond
Op verzoek
Over Milan

Milan is waarschijnlijk een van de meest ervaren scheidingsbegeleiders van ons land. Zij werkt al ruim 17 jaar als mediator. Dat merk je direct. Wat een rust en professionaliteit heeft zij in zich. In al die jaren heeft zij alles wel zo een beetje voorbij zien komen en ze kijkt dus nergens meer van op.

Hierdoor kan zij ouders goed helpen om tot oplossingen te komen. Zij is pro actief en denkt echt met jullie mee om tot oplossingen te kunnen komen. Hierin gaat zij altijd op zoek naar de overeenkomsten, in plaats van de verschillen.

Ze is als geen ander in staat om ouders te helpen goede, degelijke afspraken te maken die ook daadwerkelijk na te komen zijn. Daarbij kan zij echt met ouders meedenken om het juridisch en financieel goed te regelen. En het is wel zo prettig dat ze dit altijd in begrijpelijke taal uitlegt. Zo houd je zelf de regie in handen.

Waar nodig besteedt zij ook aandacht aan de communicatie tussen de ouders, want wanneer de communicatie lastig gaat is het lastig om tot afspraken te komen.

Milan werkt snel, maar zorgvuldig en gaat doelgericht te werk. Daarbij verliest zij nooit het belang van het kind uit het oog. Om zich daar nog verder in te specialiseren volgt zij op het moment de opleiding tot bijzonder curator.

 

Aangesloten bij:

MFN Mediator

 

 

Toevoeging aanvragen mogelijk (gesubsidieerde rechtsbijstand):

Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

Kun je elkaar niet meer verstaan? Resulteert het al snel in ruzie? Wanneer het niet (meer) lukt om elkaar te…

"Mogelijkheden in begrijpelijke taal uitleggen en meedenken. Dat helpt ouders om zelf de regie te houden, beslissingen te maken waar ze achter kunnen staan en waar ze de consequenties van kunnen overzien."

-Milan Grijmans-

My Blog

Je kunt bij Milan terecht voor:

Plan nu een gratis kennismakingsgesprek met Milan

Jij wilt het toch ook goed regelen?

Subsidie en korting

Wanneer jouw inkomen, of dat van jouw (toekomstige) ex-partner onder een bepaalde grens zit, je niet over teveel vermogen beschikt én je niet zoveel geld te verdelen hebt (denk ook aan overwaarde op de woning) kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een zogenaamde toevoeging. Je krijgt de kosten mediation dan grotendeels vergoed. In de volksmond is dat ook wel bekend als ' pro deo'.

Op de website van de raad voor rechtsbijstand kun je zien of je in aanmerking komt voor een toevoeging. Je mag ons ook even bellen, we kijken graag met je mee.

Soms worden de kosten mediation vergoed vanuit de rechtsbijstandsverzekering. Het kan zijn dat de verzekeraar aanvullende eisen stelt aan de mediator. Overleg in beide gevallen even met ons, om te kijken welke mediator het beste bij jullie situatie past.

 

 

Wanneer je over niet teveel vermogen beschikt en je onder de inkomensgrens zit, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. De zogenaamde pro deo mediator. Je betaalt dan slechts een eigen bijdrage en de rest wordt vergoed. Sommige Kids First Mediators werken met zo een toevoeging (subsidie). Neem even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Advocaten weten veel van het recht. Recht hebben en krijgen zijn vaak helaas twee verschillende dingen. Veel advocaten gaan voor de beste uitkomst = hoogste winst. Zij zetten hoog in en vaak beslist een ander (de rechter) over de uitkomst. Meestal zet dat de verhouding nogal op scherp, want er is een winnaar een een verliezer. Wanneer je kiest voor een mediator, dan wil je er in onderling overleg uitkomen. Doen wat voor alle betrokken partijen het beste is. Dat vinden wij winnen. Samen verder als ouders, een nieuw leven wat voor iedereen acceptabel is. Een mediator besteed dus ook aandacht aan de onderlinge verhoudingen. En lukt dat niet? Dan kun je altijd nog naar de advocaat.
Dat is volledig afhankelijk van jullie situatie en wensen. Vaak hebben we alles binnen 8 weken afgerond. In geval van huwelijk of geregistreerd partnerschap kan dan alles naar de rechtbank. Een aantal weken later zijn jullie echt officieel gescheiden. Maar we gaan altijd zorgvuldig te werk, soms kan het sneller, soms is er wat meer tijd nodig.
Nee, over het algemeen is online scheiden niet verstandig. Zaken zijn vaak veel complexer dan ze lijken. Fiscaal en juridisch zijn er behoorlijk wat dingen om rekening mee te houden en het goed vastleggen van de afspraken is een heel nauwkeurig werk. Een kleine nuance kan een verschil van tientallen duizenden euro's betekenen. Bovendien is er vaak ook aandacht nodig voor de relatie tussen de ouders. Maar je wat je zelf kunt, hoef je natuurlijk niet uit te besteden. Daarom kun je bij Kids First zelf bepalen wat je uit handen geeft, en wat je zelf doet. Snel, goed en betaalbaar.