fbpx

085 - 130 44 44

Dagelijks van 9 tot 21 bereikbaar

Marieke Hasselman-van Gils

Werkt niet met toevoeging
Drunen
Grotestraat 6, 5151 JE
085-130 44 44
mariekeh@kidsfirstmediation.nl
Gespecialiseerd mediator
Financieel advies
Afspraak maken
Werkdagen
09:00 - 21:00
Over Marieke

Marieke is betrouwbaar en deskundig. Dat merk je direct zodra je bij haar kantoor binnen stapt. Opgeleid tot fiscaal jurist, weet zij ouders goed te begeleiden rondom (ingewikkelde) fiscale zaken. Denk hierbij aan het verdelen van een onderneming, of hoe om te gaan met een stamrecht BV. Maar Marieke is zich niet voor niets gaan bekwamen in het mediation vak. Zij is betrokken en heeft jaren ervaring in het bemiddelen tussen ouders die er samen goed uit willen komen. Zij weet als geen ander dat recht hebben en recht krijgen, twee verschillende dingen zijn. En dat de definitie van winnen, voor iedereen anders is.

Daarom gaat zij met ouders altijd op zoek naar gezamenlijke belangen. Zodat er een goede oplossing komt, waar alle betrokkenen zich in kunnen vinden. Dat geeft niet alleen de ouders een nieuwe start, maar een goede relatie tussen de ouders is ook key om het welzijn van de kinderen te waarborgen. En dat is waar we het allemaal voor doen.

 

Aangesloten bij:

 

 

 

Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

Kun je elkaar niet meer verstaan? Resulteert het al snel in ruzie? Wanneer het niet (meer) lukt om elkaar te…

"Wat ik het mooiste vind aan het vak van mediator is de mogelijkheid om mensen te helpen met behulp van het recht."

-Marieke Hasselman-van Gils-

My Blog

Je kunt bij Marieke terecht voor:

Plan nu een gratis kennismakingsgesprek met Marieke

Jij wilt het toch ook goed regelen?

Subsidie en korting

Wanneer jouw inkomen, of dat van jouw (toekomstige) ex-partner onder een bepaalde grens zit, je niet over teveel vermogen beschikt én je niet zoveel geld te verdelen hebt (denk ook aan overwaarde op de woning) kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een zogenaamde toevoeging. Je krijgt de kosten mediation dan grotendeels vergoed. In de volksmond is dat ook wel bekend als ' pro deo'.

Op de website van de raad voor rechtsbijstand kun je zien of je in aanmerking komt voor een toevoeging. Je mag ons ook even bellen, we kijken graag met je mee.

Soms worden de kosten mediation vergoed vanuit de rechtsbijstandsverzekering. Het kan zijn dat de verzekeraar aanvullende eisen stelt aan de mediator. Overleg in beide gevallen even met ons, om te kijken welke mediator het beste bij jullie situatie past.

 

 

Wanneer je over niet teveel vermogen beschikt en je onder de inkomensgrens zit, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. De zogenaamde pro deo mediator. Je betaalt dan slechts een eigen bijdrage en de rest wordt vergoed. Sommige Kids First Mediators werken met zo een toevoeging (subsidie). Neem even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Advocaten weten veel van het recht. Recht hebben en krijgen zijn vaak helaas twee verschillende dingen. Veel advocaten gaan voor de beste uitkomst = hoogste winst. Zij zetten hoog in en vaak beslist een ander (de rechter) over de uitkomst. Meestal zet dat de verhouding nogal op scherp, want er is een winnaar een een verliezer. Wanneer je kiest voor een mediator, dan wil je er in onderling overleg uitkomen. Doen wat voor alle betrokken partijen het beste is. Dat vinden wij winnen. Samen verder als ouders, een nieuw leven wat voor iedereen acceptabel is. Een mediator besteed dus ook aandacht aan de onderlinge verhoudingen. En lukt dat niet? Dan kun je altijd nog naar de advocaat.
Dat is volledig afhankelijk van jullie situatie en wensen. Vaak hebben we alles binnen 8 weken afgerond. In geval van huwelijk of geregistreerd partnerschap kan dan alles naar de rechtbank. Een aantal weken later zijn jullie echt officieel gescheiden. Maar we gaan altijd zorgvuldig te werk, soms kan het sneller, soms is er wat meer tijd nodig.
Nee, over het algemeen is online scheiden niet verstandig. Zaken zijn vaak veel complexer dan ze lijken. Fiscaal en juridisch zijn er behoorlijk wat dingen om rekening mee te houden en het goed vastleggen van de afspraken is een heel nauwkeurig werk. Een kleine nuance kan een verschil van tientallen duizenden euro's betekenen. Bovendien is er vaak ook aandacht nodig voor de relatie tussen de ouders. Maar je wat je zelf kunt, hoef je natuurlijk niet uit te besteden. Daarom kun je bij Kids First zelf bepalen wat je uit handen geeft, en wat je zelf doet. Snel, goed en betaalbaar.