fbpx

085 - 130 44 44

Dagelijks van 9 tot 21 bereikbaar

Belangrijk
Op dit moment is er sprake van een wachtlijst. Neem even contact op om mogelijkheden te bespreken.

Danique Schoorl

Werkt niet met toevoeging
Castricum
Oude Parklaan 115, 1901 ZZ
085-130 4444
danique@kidsfirstmediation.nl
(Kinder)coach
Financieel echtscheidingsadviseur i.o.
Gespecialiseerd mediator
Afspraak maken
Maandag
9:00 - 14:00
Dinsdag
9:00 - 14:00
Vrijdag
9:30 - 21:00
Over Danique

Wanneer ouders uit elkaar gaan, is dat een serieuze zaak. Dan gun ik hen iemand die ze met raad en daad kan bijstaan. Die hen helpt om het belang van het kind centraal te stellen en dat doet met veel begrip voor alle betrokkenen. Zonder met een vingertje te wijzen, of te vertellen hoe het allemaal moet.

In mijn werk ben ik erop gericht om samen met ouders te kijken naar de mogelijkheden. Ik werk met wat er wel is. Soms is dat makkelijk. Soms is er slechts een kleine opening, een sprankje hoop of gewoonweg de wens om de situatie te verbeteren. En zodoende gebeurt het vaak dat ik met ouders aan de slag ga, die al veel hebben geprobeerd maar er nog niet (helemaal) in zijn geslaagd om een manier te vinden goed met elkaar om te gaan.

Of ouders nou al jaren uit elkaar zijn, of net de beslissing hebben genomen. In de eerste plaats werken we vooral aan het herstellen van de communicatie en het vertrouwen. Wanneer er daarvoor een basis is, kunnen we kijken welke afspraken voor hen het beste werken. Dan komen er namelijk afspraken die daadwerkelijk na te leven zijn. Dan is mediation voor mij pas echt succesvol, want ouders die samenwerken is voor het kind zo vreselijk belangrijk.

En uiteindelijk zijn we op deze manier vaak net zo snel als bij mediators die zich uitsluitend beperken tot het opstellen van bijvoorbeeld een ouderschapsplan. Slechte communicatie, woede, verdriet, elkaar niets gunnen en wantrouwen zijn namelijk allemaal vertragende factoren die ervoor zorgen dat je steeds in discussie komt met elkaar en amper tot afspraken kunt komen.

Ik heb behoorlijk wat ouders en kinderen begeleid en doe dat na al die jaren nog steeds met plezier.  Maar er ontstond een aantal jaren geleden een wachtlijst voor mijn praktijk. Dat had tot gevolg dat ouders en kinderen langer dan wenselijk was moesten wachten voordat ze terecht konden. En dat sommige ouders wel 45 kilometer gingen rijden om door mij begeleid te worden is natuurlijk vleiend, maar niet wenselijk voor de ouders in kwestie.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar uitbreiding van ons team met mediators die zich herkennen in mijn werkwijze. Mediators die zich ook gespecialiseerd hebben in de begeleiding van ouders en kinderen. Die financieel en juridisch ook zeer deskundig zijn. In ons fijne team hebben wij onder andere juristen, financieel deskundigen, kindbehartigers, coaches en bijzonder curatoren. Zodoende zijn ouders en hun kinderen bij ons altijd aan het juiste adres.

En tenslotte bieden wij vanaf 1 mei de mogelijkheid om online trainingen te volgen, ouderschapsplannen te maken, alimentatie te laten berekenen en gratis (online) workshops te volgen. Op die manier willen wij alle ouders zoals jij en ik, de mogelijkheid bieden om vanuit de luie stoel, zonder dat het teveel geld kost aan de slag te laten  gaan met zaken zoals het verbeteren van de samenwerking met de andere ouder.

In mijn werk ben ik open, eerlijk, direct en begeleid stellen op een mensgerichte manier naar de beste oplossing. Hierin ben ik creatief, doortastend en uiterst doelgericht. Wil je eens kennis maken? Neem dan gerust even contact met mij op.

Aangesloten bij:  

"Je kunt niet veranderen wat de ander doet, maar wel leren hoe je er zelf het beste mee omgaat."

-Danique Schoorl-

My Blog

Plan nu een gratis kennismakingsgesprek met Danique

Jij wilt het toch ook goed regelen?

Eerst thuis aan de slag?

 

Bij Kids First Mediation kun je online:

  • Trainingen volgen
  • Een ouderschapsplan maken (en laten checken!)
  • Alimentatie laten (her)berekenen

Besluit je op enig moment toch ondersteuning van een professional te willen, dan kun je altijd snel terecht.

Ga naar uitelkaarmetkidsfirst.nl en start direct.