Anniek Schuurs

Werkt ook met toevoeging
Soest
Birkstraat 95, 3768 HD
0851304444
anniek@kidsfirstmediation.nl
Gespecialiseerd mediator
Komt op verzoek aan huis
Afspraak maken
Werkdagen
09:00 - 21:00
Over Anniek
Anniek werkt al jaren bij Intop (exameninstituut voor mediators). Zo heeft zij vele mediators in Nederland examen zien doen. De afgelopen jaren is zij steeds meer zelf weer gaan bemiddelen. Zij heeft vooral veel ervaring opgedaan in bemiddeling tussen ouders die uit elkaar gaan. Wanneer ouders de intentie hebben om er samen uit te komen, dan is Anniek de aangewezen mediator om hen te begeleiden. Met haar jarenlange achtergrond in de financiële wereld, weet zij snel overzicht te creëren in de nieuwe financiële situatie. Daarnaast is Anniek ook jurist en dus kan zij ervoor zorgen dat afspraken op een dusdanige manier worden vastgelegd in het convenant dat er achteraf geen discussie meer over kan komen.

Zij is daarin helder en legt alles duidelijk en rustig uit. Diezelfde rust helpt ouders, om goed met elkaar te kunnen overleggen. Zij besteedt in alle mediations aandacht aan het verbeteren van de communicatie (als dat nodig is) en helpt ouders het belang van het kind centraal te stellen. Bij Anniek ben je in goede handen.

 

Aangesloten bij:

 

 

 

 

Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

Kun je elkaar niet meer verstaan? Resulteert het al snel in ruzie? Wanneer het niet (meer) lukt om elkaar te…

´Je kunt je kind geen groter geschenk geven dan na de scheiding goed contact te blijven houden met de andere ouder´

-Anniek Schuurs-

My Blog

Je kunt bij Anniek terecht voor:

Plan nu een gratis kennismakingsgesprek met Anniek

Jij wilt het toch ook goed regelen?

Subsidie en korting

Wanneer jouw inkomen, of dat van jouw (toekomstige) ex-partner onder een bepaalde grens zit, je niet over teveel vermogen beschikt én je niet zoveel geld te verdelen hebt (denk ook aan overwaarde op de woning) kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een zogenaamde toevoeging. Je krijgt de kosten mediation dan grotendeels vergoed. In de volksmond is dat ook wel bekend als ' pro deo'.

Op de website van de raad voor rechtsbijstand kun je zien of je in aanmerking komt voor een toevoeging. Je mag ons ook even bellen, we kijken graag met je mee.

Soms worden de kosten mediation vergoed vanuit de rechtsbijstandsverzekering. Het kan zijn dat de verzekeraar aanvullende eisen stelt aan de mediator. Overleg in beide gevallen even met ons, om te kijken welke mediator het beste bij jullie situatie past.

 

 

Wanneer je over niet teveel vermogen beschikt en je onder de inkomensgrens zit, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. De zogenaamde pro deo mediator. Je betaalt dan slechts een eigen bijdrage en de rest wordt vergoed. Sommige Kids First Mediators werken met zo een toevoeging (subsidie). Neem even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Advocaten weten veel van het recht. Recht hebben en krijgen zijn vaak helaas twee verschillende dingen. Veel advocaten gaan voor de beste uitkomst = hoogste winst. Zij zetten hoog in en vaak beslist een ander (de rechter) over de uitkomst. Meestal zet dat de verhouding nogal op scherp, want er is een winnaar een een verliezer. Wanneer je kiest voor een mediator, dan wil je er in onderling overleg uitkomen. Doen wat voor alle betrokken partijen het beste is. Dat vinden wij winnen. Samen verder als ouders, een nieuw leven wat voor iedereen acceptabel is. Een mediator besteed dus ook aandacht aan de onderlinge verhoudingen. En lukt dat niet? Dan kun je altijd nog naar de advocaat.
Dat is volledig afhankelijk van jullie situatie en wensen. Vaak hebben we alles binnen 8 weken afgerond. In geval van huwelijk of geregistreerd partnerschap kan dan alles naar de rechtbank. Een aantal weken later zijn jullie echt officieel gescheiden. Maar we gaan altijd zorgvuldig te werk, soms kan het sneller, soms is er wat meer tijd nodig.
Nee, over het algemeen is online scheiden niet verstandig. Zaken zijn vaak veel complexer dan ze lijken. Fiscaal en juridisch zijn er behoorlijk wat dingen om rekening mee te houden en het goed vastleggen van de afspraken is een heel nauwkeurig werk. Een kleine nuance kan een verschil van tientallen duizenden euro's betekenen. Bovendien is er vaak ook aandacht nodig voor de relatie tussen de ouders. Maar je wat je zelf kunt, hoef je natuurlijk niet uit te besteden. Daarom kun je bij Kids First zelf bepalen wat je uit handen geeft, en wat je zelf doet. Snel, goed en betaalbaar.