Je partner heeft aangegeven uit elkaar te willen gaan. Misschien voelde je het al een tijd aankomen, of kwam deze mededeling juist als een volslagen verrassing. Misschien hebben jullie al van alles geprobeerd, of wil je juist nog een kans om jullie relatie te redden.

Samen in gesprek

Kids First Mediation kan je in alle situaties helpen om samen weer in gesprek te komen. Onze ervaren mediators helpen om de angel uit jullie conflict te halen. Wat de uiteindelijke uitkomst van de gesprekken ook zal zijn. Het belangrijkste doel van Kids First Mediation is dat jullie - hoe dan ook - samen verder kunnen als ouders. In het belang van jullie kind(eren).

Verder in het proces

Als je partner wil scheiden en echt geen enkele mogelijkheid meer ziet om aan de relatie te werken, dan wordt het lastig om jullie relatie in je eentje voort te zetten. Je hebt immers twee mensen nodig voor een relatie. Vaak is het zo dat diegene die aangeeft te willen scheiden niet over een nacht ijs is gegaan, en al verder is in het denkproces.

Meer over het rouwproces

Helder stappenplan

Rollercoaster aan emoties

Als je partner aangeeft te willen scheiden, kan dat zorgen voor een rollercoaster aan emoties.

Verdriet, woede en frustratie spelen soms hoog op. Dat is heel logisch. Het kwijtraken van je geliefde is vergelijkbaar met een rouwproces.

Het kan zijn dat je partner al veel verder is en de scheiding zo snel mogelijk wil regelen. Misschien ben jij daar nog helemaal niet aan toe.

 

Veelgestelde vragen

Je kunt voorstellen om met elkaar in relatietherapie te gaan. Of op een andere manier samen nog te werken aan jullie relatie. Maar wanneer de ander echt niet meer wilt, kun jij niet in je eentje in de relatie redden. Er zit dan niets anders op om het samen zo goed mogelijk te regelen. Wij kunnen jullie helpen om te kijken of er toch nog ruimte is om aan de relatie te werken. Immers zal jullie relatie sowieso enigszins moeten herstellen, want als ouders moeten jullie toch samen blijven werken.
Jazeker, het is vaak een heel goed plan om te kiezen voor persoonlijke begeleiding. Het is ook allemaal behoorlijk wat. Een mediator is neutraal een onpartijdig. Die is er voor jullie allebei. Je zal dus altijd gecoacht worden door iemand anders, dan diegene die jullie samen tijdens de mediation begeleidt. Zo weet je zeker dat je zowel tijdens mediation als coaching de best mogelijke begeleiding krijgt.
Wij zijn eerlijk en transparant over alles. Ook over de kosten. Wanneer je uit elkaar gaat kun je bij ons kiezen uit een vast pakket (basis of uitgebreid) tegen een vast tarief. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Ga je liever voor een uurtarief, dan is dat ook geen enkel probleem. Je kunt onze tarieven terug vinden op onze kostenpagina. Ook al neem jij niet het initiatief, het is wél ook jouw scheiding. Hoeveel jij moet bijdragen aan de kosten van de scheiding, hangt af van hoe jullie het financieel hebben geregeld. Vaak betalen stellen het samen, of verdelen de kosten naar rato van inkomen. Bel ons even voor de mogelijkheden.
Dat hangt er vanaf wat je wilt bereiken. Advocaten weten veel van de wet. Zij kunnen goed helpen om je voor te lichten als het gaat om rechten en plichten. Maar recht hebben is niet altijd recht krijgen. En zelfs wanneer het recht aan jouw kant staat, is het niet altijd in het belang van alle partijen (de kinderen!!). En soms denk je een zaak glansrijk te gaan winnen, maar vang je bij de rechter bot. Bedenk wat voor jou winnen is? Gelijk of geluk? Onze mediators werken toe naar een oplossing die voor alle betrokkenen zo goed mogelijk is. Waarbij het belang van het kind voorop staat, ook als dat soms lastig is. Die jullie helpt om als ouders met elkaar samen te werken. Daarbij zijn onze mediators opgeleid tot financieel echtscheidingsadviseurs. Zij kunnen jullie dus helpen om zoveel mogelijk financieel voordeel (toeslagen e.d.) te behalen. Kortom, bij een mediator heb je de intentie om er samen goed uit te komen en bij de advocaat wil je vooral in het gelijk gesteld worden. Diegene die verlaten wordt, zal zich vaak zo oneerlijk behandeld worden dat zij voor een advocaat kiezen. De eerste reactie is genoegdoening willen. Maar realiseer je wel, dat advocaten vaak gebaat zijn bij zoveel mogelijk discussie tussen partijen. Daar verdienen zij aan. En wat de rechter ook beslist, eerlijk wordt het toch nooit. Kom je er bij de mediator niet uit? Dan kun je altijd nog een advocaat inschakelen. Overigens werken wij veel samen met advocaten die, net als wij altijd in overleg tot een oplossing willen komen.
Samen ouders blijven

Wat er ook gebeurt tijdens en na de scheiding: jullie blijven altijd samen ouders. Wat je ook doet, uiteindelijk kom je je (ex)partner weer tegen op ouderavonden, schoolfeesten en de bruiloft van je kind(eren). Je blijft dus altijd co-ouder, ongeacht de verdeling.  Zelfs wanneer jij vindt dat de andere ouder je kind deze scheiding aan doet en daardoor schuldig is. Jij kunt niet veranderen wat de ander doet, wel kun jij je kind helpen ermee om te gaan. Het grootste cadeau wat jij je kind kunt geven is een harmonieuze band met de andere ouder. In ieder geval geen ruzie.

Uiteraard krijgen jullie volop tips hoe je jullie kinderen in deze nare periode het beste kunt begeleiden. Neem vast een kijkje in onze (besloten) Facebook groep en lees mee hoe andere ouders het aanpakken. Je kunt hier ook kosteloos je vragen stellen aan kindercoaches, mediators en andere professionals.

Wil jij ook snel weten waar je aan toe bent?

Plan direct een gratis kennismaking in met een Kids First Mediator bij jou in de buurt

Wij weten hoe het is...

Bijna al onze mediators, coaches en adviseurs zijn ervaringsdeskundig. Net als jij hebben wij in deze lastige situatie gezeten. We hebben fouten gemaakt en zijn met vallen en opstaan wijs geworden. Natuurlijk hebben wij niet alleen maar praktijkervaring. Wij zijn allen opgeleid tot gespecialiseerd mediator, coach en financieel adviseur.  Alle kennis die wij nog dagelijks opdoen zetten we graag in, om de scheiding voor jou en jullie kinderen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Bekijk gerust eens de filmpjes van onze mediators, bel ons om even te overleggen op 085 - 130 44 44 of mail naar mail@kidsfirstmediation.nl. Wij denken graag met jou mee.

 

Boekentips voor volwassenen

Boekentips voor kinderen

 

De beste oplossing

Kids First Mediation helpt jullie weer met elkaar in contact te komen. Met elkaar te praten, zonder ruzie. Om zo de beste oplossingen te vinden voor jullie situatie, want elke situatie is weer anders.

Jullie moeten nu veel regelen, zoals de zorgverdeling van de kinderen, (nieuwe) woonruimte en natuurlijk ook qua financiën (alimentatie, pensioen en eventuele schulden).

Alle Kids First Mediators zijn ook opgeleid tot Financieel Echtscheidingsadviseur. Dat betekent dat je bij ons met al jouw vragen terecht kunt. Of het nou gaat over het aanvragen van toeslag, belastingzaken of juridische kwesties. Een vast aanspreekpunt, wel zo prettig.

 

Vraag nu het gratis stappenplan aan

En weet zeker dat je niets over het hoofd ziet

Onpartijdige mediator

Vaak is er onbegrip over en weer. Het gevolg kan zijn dat er steeds ruzies ontstaan. Het is belangrijk dat voor jou duidelijk wordt, waarom je partner bij jou weg wilt. Dat er over en weer een beetje begrip ontstaat (hoe lastig ook). Want ook al ben jij niet diegene die de knoop heeft doorgehakt, kennelijk loopt jouw partner hier al een tijd mee rond.

Misschien is het niet gelukt om dat aan jou kenbaar te maken. En heb je daardoor het gevoel dat je nooit een kans hebt gekregen, of dat jij er helemaal niets aan hebt kunnen doen. Misschien heb je het wel gehoord, maar is het niet gelukt om de problemen op te lossen.

Een onpartijdige mediator kan jullie helpen om weer met elkaar in contact te komen. Onze werkwijze is anders dan anders, maar wel heel succesvol!

 

Misschien vind je onderstaande ook interessant om te lezen:

 

 


Mocht je behoefte hebben aan het delen van ervaringen met andere ouders, dan is de Facebookgroep misschien iets voor jou. De groep is besloten, dus je kunt je veilig voelen om vragen te stellen, andere ouders te helpen en tips te delen.