20 september 2015

Kosten mediation

Kosten mediation, daar doen we niet geheimzinnig over!

Kies je voor Kids First Mediation, dan kies je voor betrouwbaarheid en transparantie. Jij wilt toch ook graag vooraf weten wat het allemaal gaat kosten? Daarom bieden wij scherpe pakketprijzen vanaf € 750,- p.p. en je kunt zelfs in termijnen betalen.

De kosten van mediation hoeven niet hoog te zijn. Ook als je kiest voor het uurtarief ben je bij Kids First Mediation voordelig uit.

Wij rekenen € 124,- per uur excl BTW (€ 150,- per uur incl BTW) en dat is ruim 20% goedkoper dan de gemiddelde mediator.

Het kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

 

 

Kies wat bij jullie past

Uit elkaar gaan heeft veel juridische, fiscale en financiële gevolgen. Wil je daarin stap voor stap worden begeleid? De gesprekken en onderhandelingen bij ons aan tafel voeren en na gedegen advies zelf de beslissingen maken? Kies dan voor het All-In pakket. De gesprekken om tot een goede overeenkomst te komen zijn inbegrepen, evenals een gesprek met jullie kind(eren), alimentatieberekeningen, financieel overzicht, opstellen van het convenant en meer.

Voor de stellen die thuis (zelf) veel afspraken kunnen en willen maken en van Kids First Mediation uitsluitend advies en een stukje begeleiding nodig hebben is het Basispakket de juiste keuze. In maximaal 3 bijeenkomsten bespreken wij jullie beslissingen, maken een alimentatieberekening en adviseren waar nodig. Vervolgens stellen wij de overeenkomsten op, zodat jullie afspraken goed vastgelegd worden.

Als jullie getrouwd zijn, of een geregistreerd partnerschap hebben (met kinderen), dan dient de rechtbank jullie echtscheiding uit te spreken. Het indienen van dat verzoekschrift doet een advocaat. Advocaat-, en rechtbankkosten staan los van mediation en zijn niet inbegrepen.

De kleine lettertjes

Betalingsmogelijkheden

Wij van mening dat goed scheiden voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. Daarom hanteren wij vaste all-in tarieven en is termijnbetaling mogelijk. Lukt het financieel echt niet en heb je wel onze hulp nodig? Neem even contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Goed vergelijken

*Bij onze all-in tarieven krijg je nooit een extra factuur voor een vraag die je stelt, of een uitgelopen gesprek. Veel mediators hebben ogenschijnlijke lage tarieven en geven hun prijs per uur exclusief btw weer, zodat er nog eens 21% bovenop komt. Ook rekenen zij vaak tijd door voor het doen van voorbereidingen, berekeningen, vragen tussendoor (ieder mailtje, telefoontje) en hun eigen dossiervorming en verslaglegging. Soms zelfs per 5 minuten.

Daarnaast begeleiden mediators over het algemeen alleen het gesprek zelf en verwijzen zij door naar derden als het gaat om financieel en fiscaal advies of de kinderen. De Kosten mediation kunnen zo ogenschijnlijk wel laag blijven, maar de externe adviseurs rekenen ook hun uren door. Let hier dus goed op als je de tarieven gaat vergelijken. Vergelijken kun je op verschillende websites.

Bijkomende kosten

Zijn er bij Kids First Mediation dan helemaal geen bijkomende kosten? In principe is alles inbegrepen. Je kiest het tarief wat bij jullie past. Lekker overzichtelijk. De enige uitzondering hierop zijn reiskosten. Die kunnen niet in de pakketprijs, want zijn afhankelijk van het aantal kilometers. Ben je niet in de gelegenheid om naar Castricum te komen? Desgewenst komen we (onder voorwaarden) bij je thuis. De kosten die we hiervoor door belasten zijn reis(tijd) kosten van € 75,- per uur Dat is inclusief B.T.W.

Gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging)

Kids First Mediation is wel lid van de Nederlandse mediatorsvereniging, maar niet van de Mediatorsfederatie. Dat komt omdat MFN mediators zich moeten conformeren aan regels, waaronder het niet adviseren van deelnemers. Om die reden zijn wij niet aangesloten en kunnen wij niet werken met toevoegingen. Op de site van de raad voor rechtsbijstand kun je zien of je in aanmerking komt voor een toevoeging en welke mediators jullie dan wel van dienst kunnen zijn. Kom je er niet helemaal uit, of wil je weten of je in aanmerking komt voor een toevoeging? Neem gerust contact met ons op! We kijken graag mee.

 

Contact