Een voorbeeld...

"Een vrouw komt voorrijden. Ze parkeert haar auto op een parkeerplaats en er stappen 3 kleine kinderen uit. De moeder geeft de logeertasjes aan de kinderen en stapt weer in. Ze kan het gezicht van die man niet meer zien, zijn stem niet meer horen. Dat ze al die jaren met die man is geweest, kan ze zich nu niet meer voorstellen. Ze walgt van hem. Ze wacht totdat de voordeur open gaat en rijdt dan weg. Zucht... dat heeft ze ook weer overleeft."Een man brengt de kinderen terug na een gezellig weekend. Hij belt aan en zodra de voordeur open gaat begint de vrouw te praten.

 

ppppp
Hoe was het weekend? Wat hebben jullie gedaan? Wil je nog even binnenkomen, ik heb de rapporten van de kinderen nog hier. De man kan het niet aan om daar een voet over de drempel te zetten en kijkt de vrouw niet aan. Het idee alleen al dat zijn kinderen nu grotendeels worden opgevoed door hun moeder met een andere man, doet zijn bloed koken. Hij roept dat de rapporten allang bij hem hadden moeten zijn, dat hij het belachelijk vindt dat hij partneralimentatie moet betalen terwijl zij allang samen woont. Stampvoetend loopt hij weg. Zucht... dit kost toch zoveel energie.'

De invloed van scheiden op kinderen is groot

Bijna alle kinderen hebben 1 tot 3 jaar lang minder goede prestaties op school en komen in een loyaliteitsconflict. Een kind van gescheiden ouders, moet altijd een van de ouders missen. Elke dag opnieuw. Dat heeft impact en niet alleen op de korte termijn. Jij hebt als ouder wel invloed op de mate van invloed op de kinderen. Jullie kunnen het beter maken voor jullie kinderen.

Uiteindelijk zal er een ouderschapsplan gemaakt moeten worden. Hier stellen jullie alle afspraken omtrent de kinderen vast. Wil jij ook duidelijke afspraken en structuur voor je kind?

Het maken van een ouderschapsplan

Goed scheiden

Er bestaat echt zoiets als ‘goed scheiden’. Als je kind altijd de andere ouder mag bellen bijvoorbeeld, als jullie kind ziet dat jullie als ouders goed met elkaar door een door kunnen, als jullie kind ziet dat jullie achter elkaar staan en elkaar niet afvallen. Dat soort dingen maken het verschil. Een ‘warme overdracht’ bij het halen en brengen van de kinderen. Geen ruzie aan de deur. Samen bij het afzwemmen kijken, beide aanwezig zijn bij de geboorte van een kleinkind of huwelijk van jullie kind.

Wil jij de samenwerking en communicatie met je ex-partner ook verbeteren? Neem een kijkje bij de ONS (Ouderschap Na Scheiding) training:

ONS (Ouderschap Na Scheiding) training

Het belang van jullie kind voorop

Onpartijdige begeleiding bij echtscheiding, ouderschapsplan, alimentatie en andere familiezaken.

Ouderschapsplan

Dat is de reden waarom wij bij Kids First Mediation praten over de invulling van het ouderschap, in plaats van het invullen van een ouderschapsplan. Het is belangrijk dat jullie samen een manier vinden om met elkaar door te gaan als ex-partners én als ouders. Dat er op voorhand wordt nagedacht over zaken als nieuwe partners, verhuizingen, schoolkeuze om eventuele problemen en discussies op termijn te voorkomen.

Samenwonen en uit elkaar gaan

Hoe verdelen we de zomervakantie?

 

Vraag nu het gratis stappenplan aan

En weet zeker dat je niets over het hoofd ziet

Misschien vind je onderstaande ook interessant om te lezen: