Boeken over scheiden voor kinderen

Over scheiden is veel geschreven. Er zijn boeken voor kinderen, volwassenen en professionals. Soms is het voor kinderen prettiger om (fantasie)verhalen te lezen. Dat is minder confronterend en daardoor kunnen kinderen het gevoel krijgen niet alleen te zijn. De herkenning is vaak prettig. Soms bieden boeken over scheiden praktische tips.

De keuze is reuze. Jongere kinderen vinden het vaak prettig om in werkboekjes te werken, of voorgelezen te worden. Terwijl de boeken van Carry Slee en Francien Oomen voor de oudere kinderen fijn zijn om te lezen. Een heel belangrijk voordeel van de boeken is dat het daarna vaak gemakkelijker is om met je kind te praten, naar aanleiding van een verhaal of opdracht uit een boek.

Hier vind je een selectie van boekjes uit de collectie van Bol.com die voor andere ouders waardevol zijn gebleken Je kunt ze hier direct bestellen. Op onze pagina uitelkaarmetkidsfirst.nl vind je ook trainingen en zijn we bezig met werkbladen voor je kind die je gratis kunt uitprinten.

Vraag nu het gratis stappenplan aan

En weet zeker dat je niets over het hoofd ziet

Boeken over scheiden voor volwassenen

Regelmatig krijgen onze mediators de vraag van ouders, welke boeken wij adviseren. Gek genoeg gaan de boeken die voor mij het meeste waardevol zijn geweest niet altijd direct over scheiden. Communicatie, rouw en verlies, verbinding en opvoeding zijn thema's waar ik zelf veel over heb gelezen en die mij verder hebben geholpen.

Danique Schoorl
Oprichter Kids First Mediation

Maakt de andere ouder het je lastig?

Je bent echt niet de enige. Zoveel ouders doen zo hard hun best om het voor de kinderen goed te regelen. Maar soms is het gewoon heel lastig om de andere ouder mee te krijgen. Blijf er niet mee rond lopen! Jij kunt niet veranderen wat de ander doet, maar wel hoe je er zelf mee om kunt gaan. Leer wat je kunt doen om het voor jezelf, én je kind zo goed mogelijk te regelen. Je kunt boeken over scheiden lezen, een online training volgen of begeleiding inschakelen voor jou of je kind.

Online training

Misschien is onderstaande interessant voor jou:


Mocht je behoefte hebben aan het delen van ervaringen met andere ouders, dan is de Facebookgroep misschien iets voor jou. De groep is besloten, dus je kunt je veilig voelen om vragen te stellen, andere ouders te helpen en tips te delen.