Als je overweegt om uit elkaar te gaan, of je bent al uit elkaar dan zal je merken dat dit niet alleen voor jou en je (ex) partner een lastige periode is, maar ook voor de kinderen. Bijna altijd heeft de echtscheiding een enorme impact op het hele gezin. Hoeveel last jullie kinderen hebben of krijgen van de scheiding is van meerdere factoren afhankelijk. 

Jij maakt als ouder het verschil

Een van de belangrijkste factoren zijn jullie als ouders. In hoeverre zijn jullie in staat, om samen met elkaar het ouderschap voort te zetten? Die nieuwe vorm van ouderschap als ex partners zal moeten groeien, maar kun je wel een handje helpen. Bijvoorbeeld door een goed ouderschapsplan op te stellen. Vaak wordt dat gezien als invuloefening, maar bij Kids First Mediation nemen we dat heel serieus. De afspraken die vast worden gelegd zijn een formaliteit. Het is nog veel belangrijker dat jullie met elkaar praten over situaties die in de toekomst kunnen ontstaan en hoe jullie daarmee om willen gaan. Hierbij kun je denken aan thema’s zoals religie, pubergedrag, overlegmomenten etcetera.

 

Berichten over kinderen en echtscheiding
Loyaliteit

Een bekend probleem bij kinderen in echtscheiding is loyaliteit. Een kind wil niet hoeven kiezen tussen de ouders. Die wil gewoon van beide ouders mogen houden, zonder dat zij zich daar rot over voelen. Zelfs bij ouders die goed met elkaar door één deur kunnen kan een kind een loyaliteitsconflict hebben. Denk er bijvoorbeeld aan dat bij het afzwemmen de ene ouder ergens anders op de tribune zit dan de andere ouder. Naar welke ouder moet het kind als eerst toe lopen om gedag te zeggen? Het zijn juist de kleine dingen die het verschil kunnen maken.

Zo vertel je het de kinderen

Kiesrecht vanaf 12 jaar

Kindbehartiger

Gezag en voogdij

 

 

 

Vraag nu het gratis stappenplan aan

En weet zeker dat je niets over het hoofd ziet

Oplossingsgericht

Onze kindercoach biedt kortdurende begeleiding. Wij gaan oplossingsgericht aan de slag. Vaak kunnen ouders en kinderen na 1 tot 3 sessies weer zelf verder. Wat voor jou werkt, kan voor een ander niet werken. Daarom vertellen wij jullie niet wat je moet doen, maar gaan samen op zoek naar oplossingen die voor jullie werken.

In het geval van kindercoaching zijn we bij kinderen tot 12 jaar meestal voornamelijk met de ouders aan de slag. Het mooiste vinden wij het wanneer ouders zelf de tools in handen hebben om hun kind verder zelf te begeleiden. Daarom nemen wij de regie liever niet over, maar gaan praktisch met ouder en kind aan de slag. Hiervoor bieden we de ONS (Ouderschap Na Scheiding) Training aan. Deze training kun je in je eigen tijd volgen, wanneer het jou uitkomt:

ONS (Ouderschap Na Scheiding) Training

ll

kindercoach

Kinderen in echtscheiding

Als je voor Kids First Mediation kiest, dan kies je voor stap voor stap begeleiding. Bij alle financiële, juridische en fiscale zaken, maar ook helpen wij jullie om er in deze lastige tijd te zijn voor de kinderen in echtscheiding. Ook helpen wij ouders en kinderen die al (een tijd geleden) gescheiden zijn, maar onder begeleiding met elkaar willen praten. Bijvoorbeeld als de omgangsregeling, al dan niet op verzoek van het kind, aangepast moet worden of er andere zaken zijn.

Met grote regelmaat posten wij nieuwe blogs en informatie op onze site en Facebook, als je op de hoogte wilt blijven, like ons op Facebook en wij doen de rest.

 

 

 

Het kind centraal

Kids First Mediation helpt jullie weer met elkaar in contact te komen, terwijl het belang van je kind centraal staat. Communicatie, zonder ruzie. Om zo de beste oplossingen te vinden voor jullie unieke situatie. Jullie moeten nu veel regelen, zoals de zorgverdeling van de kinderen, (nieuwe) woonruimte en natuurlijk ook qua financiën (alimentatie, pensioen en eventuele schulden).

Misschien vind je dit ook interessant: