Moeten we het nog proberen?

Je partner heeft aangegeven uit elkaar te willen gaan. Misschien voelde je het al een tijd aankomen, of kwam deze mededeling juist als een volslagen verrassing. Misschien hebben jullie al van alles geprobeerd, of wil je juist nog een kans om jullie relatie te redden.

Verder in het proces

Als je partner wil scheiden en echt geen enkele mogelijkheid meer ziet om aan de relatie te werken, dan wordt het lastig om jullie huwelijk in je eentje voort te zetten. Je hebt immers twee mensen nodig voor een huwelijk. Vaak is het zo dat diegene die aangeeft te willen scheiden niet over een nacht ijs is gegaan, en al verder is in het denkproces.

Rouwproces bij echtscheiding

Coaching

Wat is de ONS (Ouderschap Na Scheiding) Training?

 

Rollercoaster aan emoties
Als je partner aangeeft te willen scheiden, zorgt dat voor een rollercoaster aan emoties. Verdriet, woede en frustratie spelen hoog op. Dat is heel logisch. Het kwijtraken van je huwelijk is vergelijkbaar met een rouwproces. Het kan zijn dat je partner al veel verder is en de scheiding zo snel mogelijk wil regelen. Terwijl jij daar nog helemaal niet aan toe bent.

 

Vaak is er onbegrip over en weer en hierdoor kunnen fikse ruzies ontstaan. Het is daarom enorm belangrijk dat jullie op hetzelfde niveau komen. Dat je weet waarom je partner wil scheiden. Dat er toch over en weer begrip ontstaat (hoe lastig ook). Een onpartijdige mediator kan jullie hierbij als geen ander helpen. Onze werkwijze is anders dan anders, maar wel heel succesvol!

 

 

 

Samen in gesprek

Kids First Mediation kan je in alle situaties helpen om samen weer in gesprek te komen. Onze ervaren mediators helpen jullie helpen de angel uit jullie conflict te halen. Wat de uiteindelijke uitkomst van de gesprekken ook zal zijn. Het belangrijkste doel van Kids First Mediation is dat jullie - hoe dan ook - samen verder kunnen als ouders. Je kunt ook thuis aan de slag. Wil je bij de mediator uitsluitend de zakelijke kant afhandelen?

Wellicht is de ONS-training dan iets voor jou. In de online training kun je wanneer het jou past leren omgaan met de emotie van jezelf én de ander. Leer je uit conflict te blijven en een goede samenwerking met de andere ouder te bewerkstelligen. En als dat echt niet mogelijk is, dan helpen wij jou om je kind (en jezelf) zo min mogelijk te belasten met de situatie.

Het belang van jullie kind voorop

Onpartijdige begeleiding bij echtscheiding, ouderschapsplan, alimentatie en andere familiezaken.

Samen ouders blijven

Wat er ook gebeurt tijdens en na de scheiding: jullie blijven altijd samen ouders. Wat je ook doet, uiteindelijk kom je je (ex)partner weer tegen op ouderavonden, schoolfeesten en de bruiloft van je kind(eren). En hoe wil je dat de kinderen later op deze tijd terug kijken? Ook voor kinderen is een scheiding tenslotte een ingrijpende gebeurtenis. Uiteraard geef ik jullie volop tips hoe je jullie kinderen in deze nare periode het beste kunt begeleiden.

De beste oplossing

Kids First Mediation helpt jullie weer met elkaar in contact te komen. Met elkaar te praten, zonder ruzie. Om zo de beste oplossingen te vinden voor jullie situatie, want elke situatie is weer anders. Jullie moeten nu veel regelen, zoals de zorgverdeling van de kinderen, (nieuwe) woonruimte en natuurlijk ook qua financiën (alimentatie, pensioen en eventuele schulden).

Vraag nu het gratis stappenplan aan

En weet zeker dat je niets over het hoofd ziet

Misschien vind je onderstaande ook interessant om te lezen: