Emotioneel proces
Omdat jij al een tijdje over scheiden hebt nagedacht, kan het zijn dat je al een deel van je boosheid, teleurstelling of verdriet hebt verwerkt. Dat jij er al aan toe bent om over de praktische zaken na te denken, en de scheiding daadwerkelijk in gang te zetten.
 

Voor je partner is dit misschien heel anders. Hij of zij heeft jouw beslissing wellicht niet zien aankomen, wil jouw beslissing nog niet onder ogen zien en heeft nog hoop dat het goed komt tussen jullie. Jij zit dan al over de helft van je verwerkingsproces, terwijl je partner nog maar aan het begin staat. Mocht een van jullie beide, of de kinderen ondersteuning kunnen gebruiken tijdens of na de scheiding, kan coaching uitkomst bieden.
0
Scheiden doe je niet zomaar

Scheiden is voor alle partijen een ingrijpende gebeurtenis. Hoe de verhouding tussen jou en je partner ook is: meestal kunnen we binnen enkele weken tot een bevredigend convenant komen. Ook als jullie inmiddels in een conflictsituatie terecht zijn gekomen! Gemiddeld zijn er zes sessies nodig om tot goede afspraken te komen. Meestal duurt het ongeveer acht weken voordat de papieren dan kunnen worden ingediend bij de rechtbank.

Heb jij behoefte aan duidelijke afspraken tussen jezelf en je ex? En wil je weten waar je aan toe bent? Een ouderschapsplan én kinderalimentatie berekening zijn de basis voor concrete en duidelijke afspraken. Dit kun je makkelijk & snel online regelen:

 

Praktisch stappenplan scheiden

Kids First Mediation begeleidt jullie bij alle praktische zaken die geregeld moeten worden als jullie gaan scheiden. Zoals de zorgverdeling van jullie kinderen, de financiën (alimentatie, pensioen, eventuele schulden en toeslagen), de woning en de verdere verdeling. Jullie krijgen gedegen en onafhankelijk advies, maar beslissen zelf hoe jullie het ouderschap samen willen voortzetten en alle andere zaken willen regelen. Hiervoor maken we een handig en helder stappenplan.

Mijn partner wil scheiden

Echtscheiding

Vraag nu het gratis stappenplan aan

En weet zeker dat je niets over het hoofd ziet

Basis voor succes

Tijdens het mediationtraject is het voor een succesvolle afloop cruciaal om juist ook aandacht te besteden aan alle emoties die er nu spelen. Het is essentieel om zo snel mogelijk de angel uit een eventueel conflict te halen, en zo een nare vechtscheiding te voorkomen. Zodat we samen wél kunnen bouwen aan een solide basis voor jullie toekomst. Waarin jullie als mens gescheiden verder gaan, maar samen ouders blijven. De aanpak van Kids First Mediation is daarom anders dan anders, maar wel heel succesvol.

Het belang van jullie kind voorop

Onpartijdige begeleiding bij echtscheiding, ouderschapsplan, alimentatie en andere familiezaken.

Vaste all-in prijs

Je betaalt bij Kids First Mediation een vaste all-in prijs voor de hele scheiding. Dat is inclusief een vrijblijvend kennismakingsgesprek, de mediationbijeenkomsten, eventuele gesprekken met de kinderen, het maken van alimentatieberekeningen, het opstellen van een ouderschapsplan én van het echtscheidingsconvenant. Je weet dus vooraf precies wat je scheiding gaat kosten. Kijk voor meer informatie over de tarieven op de kostenpagina.

Misschien vind je onderstaande ook interessant om te lezen: