Mediation bij echtscheiding

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis in jullie leven. Soms is dit onverwachts. Jullie hebben samen kinderen of zijn al een tijdje een samengesteld gezin. Voor kinderen is een scheiding vaak moeilijk. Wanneer de ouders of stiefouders samen alles goed weten te regelen brengt dit meer rust in het leven van het kind en van jezelf. Regel daarom de zaken goed.

Kinderalimentatie

Partneralimentatie

Wat is de ONS (Ouderschap Na Scheiding) Training?

Ik wil scheiden

Mijn partner wil scheiden

De echtscheiding samen regelen

Scheiden kan op een goede manier, juist door de dingen samen te regelen. Het is soms moeilijk om je eigen emoties aan de kant te zetten en praktische oplossingen te bedenken. Dan is het fijn wanneer er iemand aan de zijlijn staat en er met een nuchtere blik tegenaan kan kijken. Hulp bij echtscheiding kan jullie helpen de dingen te relativeren.

Wil jij de communicatie tussen jezelf en je ex-partner verbeteren? Je kunt hier thuis aan werken wanneer het jou uitkomt middels de ONS (Ouderschap Na Scheiding) training:

 

Echtscheiding zonder ruzie

Een vechtscheiding moet voorkomen worden. Dit maakt de situatie voor kinderen nog moeilijker dan hij al is. Emoties spelen vaak een rol in dit soort situaties. Niet alleen biedt de mediator steun op het gebied van emoties en praktische zaken, de mediator ondersteunt ook op het gebied van financiën. Het voorkomen van vechtscheidingen is een belangrijk doel van echtscheiding mediation. Zo verloopt scheiden met kinderen voor iedereen een stuk rustiger.

In een ouderschapsplan worden afspraken vastgesteld. Dit voorkomt ruzie en communicatiefouten. Alles staat immers duidelijk op papier. Een ouderschapsplan maak je makkelijk & snel:

Het belang van jullie kind voorop

Onpartijdige begeleiding bij echtscheiding, ouderschapsplan, alimentatie en andere familiezaken.

Deskundige begeleiding
Samen verder als ex-partners en ouders, op een manier die bij jullie past Hoe wil je dat je kind later terug kijkt op deze periode? Een scheiding is een emotionele periode, met veel onzekerheden. Kids First Mediaton wil jullie een langdurige en kostbare (v)echtscheiding besparen. Niet alleen voor jezelf, maar vooral voor jullie kinderen. Als neutrale mediator help ik jullie de angel uit jullie conflict te halen. Dit zorgt ervoor dat jullie – met onze hulp - vaak al binnen 5-7 sessies voor iedereen aanvaardbare afspraken kunnen maken. Zodat alle praktische zaken goed zijn geregeld, en jij en je ex na de scheiding weer door een deur kunnen. Jullie blijven immers samen ouders en zullen elkaar steeds tegenkomen. Realiseer je goed, dat een (v)echtscheiding een enorme impact kan hebben. Kids First Mediation helpt ook jullie graag om op korte termijn naar een goede oplossing toe te werken. In jullie belang én dat van jullie kinderen.

Vraag nu het gratis stappenplan aan

En weet zeker dat je niets over het hoofd ziet

Misschien vind je onderstaande ook interessant om te lezen: