7 september 2015

Ik wil scheiden

Scheiden doe je niet zomaar. Een weloverwogen beslissing.

Scheiden is voor alle partijen een ingrijpende gebeurtenis. Hoe de verhouding tussen jou en je partner ook is: meestal kunnen we binnen enkele weken tot een bevredigend convenant komen. Ook als jullie inmiddels in een conflictsituatie terecht zijn gekomen! Gemiddeld zijn er zes sessies nodig om tot goede afspraken te komen. Meestal duurt het ongeveer acht weken voordat de papieren dan kunnen worden ingediend bij de rechtbank.

Vaste all-in prijs

Je betaalt bij Kids First Mediation een vaste all-in prijs voor de hele scheiding. Dat is inclusief een vrijblijvend kennismakingsgesprek, de mediationbijeenkomsten, eventuele gesprekken met de kinderen, het maken van alimentatieberekeningen, het opstellen van een ouderschapsplan én van het echtscheidingsconvenant. Je weet dus vooraf precies wat je scheiding gaat kosten. Kijk voor meer informatie over de tarieven op de kostenpagina.

ik wil scheidenPraktisch stappenplan scheiden

Kids First Mediation begeleidt jullie bij alle praktische zaken die geregeld moeten worden als jullie gaan scheiden. Zoals de zorgverdeling van jullie kinderen, de financiën (alimentatie, pensioen, eventuele schulden en toeslagen), de woning en de verdere verdeling. Jullie krijgen gedegen en onafhankelijk advies, maar beslissen zelf hoe jullie het ouderschap samen willen voortzetten en alle andere zaken willen regelen. Hiervoor maken we een handig en helder stappenplan.

Emotioneel proces

Omdat jij al een tijdje over scheiden hebt nagedacht, kan het zijn dat je al een deel van je boosheid, teleurstelling of verdriet hebt verwerkt. Dat jij er al aan toe bent om over de praktische zaken na te denken, en de scheiding daadwerkelijk in gang te zetten. Voor je partner is dit misschien heel anders. Hij of zij heeft jouw beslissing wellicht niet zien aankomen, wil jouw beslissing nog niet onder ogen zien en heeft nog hoop dat het goed komt tussen jullie. Jij zit dan al over de helft van je verwerkingsproces, terwijl je partner nog maar aan het begin staat. Mocht een van jullie beide, of de kinderen ondersteuning kunnen gebruiken tijdens of na de scheiding, kan coaching uitkomst bieden.

Basis voor succes

Tijdens het mediationtraject is het voor een succesvolle afloop cruciaal om juist ook aandacht te besteden aan alle emoties die er nu spelen. Het is essentieel om zo snel mogelijk de angel uit een eventueel conflict te halen, en zo een nare vechtscheiding te voorkomen. Zodat we samen wél kunnen bouwen aan een solide basis voor jullie toekomst. Waarin jullie als mens gescheiden verder gaan, maar samen ouders blijven. De aanpak van Kids First Mediation is daarom anders dan anders, maar wel heel succesvol.

Belang van jullie kinderen vooropik wil scheiden

Als je kies voor Kids First Mediation, dan kies je voor een mediationtraject waarbij wij jullie helpen het belang van jullie kinderen voorop te stellen. Ook voor kinderen is scheiden heftig. Ik geef jullie uiteraard volop tips om jullie kinderen hierin goed te ondersteunen.

Gratis kennismakingsgesprek

Wil je graag de hulp inroepen van Kids First Mediation voor coaching of mediation? Maak dan nu zelf online een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Kijk in de agenda wanneer je op korte termijn terecht kunt. Ook in de avonduren of in het weekend is het mogelijk om een afspraak te maken. Wil je eerst meer informatie? Dat kan telefonisch ( 0251- 700 263) via Facebook of mail (danique@kidsfirstmediation.nl)

Contact