Wanneer je uit elkaar gaat dan moeten er veel zaken geregeld worden omtrent de financiën. Bij de één is dat wat ingewikkelder dan bij de ander. Maar hoe dan ook houd rekening met de volgende onderwerpen

Toeslagen

Zelfs wanneer je een aardig (of zelfs riant) inkomen hebt, krijg je als alleenstaande ouder recht op het kindgebonden budget. Dat kan oplopen tot ongeveer 400 euro per maand (voor 1 kind). In Sommige gevallen kan het raadzaam zijn hier rekening mee te houden in de berekening van de kinderalimentatie. Bij meerdere kinderen, kunnen bijvoorbeeld beide ouders van dit voordeel genieten (in geval van co-ouderschap). Heeft een ouder een wat lager inkomen bestaat mogelijk ook recht op huurtoeslag en zorgtoeslag. Een proefberekening

Reken met het correcte toeslaginkomen (trek bijvoorbeeld aftrekposten zoals hypotheekrenteaftrek van jouw jaarinkomen af).

Alimentatie

Laat de alimentatie door een deskundige berekenen. Dan weet je altijd dat het eerlijk en goed wordt berekend. En zorg ervoor dat je begrijpt hoe de berekening tot stand komt.

Vraag nu het gratis stappenplan aan

En weet zeker dat je niets over het hoofd ziet

Oplossingsgericht

Onze kindercoach biedt kortdurende begeleiding. Wij gaan oplossingsgericht aan de slag. Vaak kunnen ouders en kinderen na 1 tot 3 sessies weer zelf verder. Wat voor jou werkt, kan voor een ander niet werken. Daarom vertellen wij jullie niet wat je moet doen, maar gaan samen op zoek naar oplossingen die voor jullie werken.

In het geval van kindercoaching zijn we bij kinderen tot 12 jaar meestal voornamelijk met de ouders aan de slag. Het mooiste vinden wij het wanneer ouders zelf de tools in handen hebben om hun kind verder zelf te begeleiden. Daarom nemen wij de regie liever niet over, maar gaan praktisch met ouder en kind aan de slag. Hiervoor bieden we de ONS (Ouderschap Na Scheiding) Training aan. Deze training kun je in je eigen tijd volgen, wanneer het jou uitkomt:

ONS (Ouderschap Na Scheiding) Training

ll

kindercoach

Kinderen in echtscheiding

Als je voor Kids First Mediation kiest, dan kies je voor stap voor stap begeleiding. Bij alle financiële, juridische en fiscale zaken, maar ook helpen wij jullie om er in deze lastige tijd te zijn voor de kinderen in echtscheiding. Ook helpen wij ouders en kinderen die al (een tijd geleden) gescheiden zijn, maar onder begeleiding met elkaar willen praten. Bijvoorbeeld als de omgangsregeling, al dan niet op verzoek van het kind, aangepast moet worden of er andere zaken zijn.

Met grote regelmaat posten wij nieuwe blogs en informatie op onze site en Facebook, als je op de hoogte wilt blijven, like ons op Facebook en wij doen de rest.

 

 

 

Het kind centraal

Kids First Mediation helpt jullie weer met elkaar in contact te komen, terwijl het belang van je kind centraal staat. Communicatie, zonder ruzie. Om zo de beste oplossingen te vinden voor jullie unieke situatie. Jullie moeten nu veel regelen, zoals de zorgverdeling van de kinderen, (nieuwe) woonruimte en natuurlijk ook qua financiën (alimentatie, pensioen en eventuele schulden).

Misschien vind je dit ook interessant: