2 december 2015

Conflicten en mediation

Mediation is in principe geschikt om alle soorten conflicten op te lossen. Kids First Mediation is gespecialiseerd in de oplossing van conflicten in de familiesfeer. Ik begeleid jullie om jullie onderlinge pijnpunten te achterhalen en bespreekbaar te maken. Ons doel is om daarna samen afspraken te maken, waar iedereen achter staat. Zodat iedereen deze gemaakte afspraken ook kan én wil nakomen!

Herkenbaar?

Is een van de volgende situaties voor jou herkenbaar?

  • Jullie hebben een samengesteld gezin met veel onderlinge ruzies?
  • Jullie hebben onenigheid binnen de (schoon)familie over de verdeling van een erfenis of andere financiële zaken?
  • Jullie hebben sinds kort bonje binnen de (schoon)familie en je wilt voorkomen dat de ruzie verder escaleert?
  • Je hebt steeds ruzie met je kind en je weet echt niet meer wat je wel of niet moet doen?
  • Je bent verliefd, maar weet niet hoe je dit het beste bij je kinderen kunt introduceren?
  • Jij en je partner hebben steeds woorden over hetzelfde onderwerp, ondanks dat jullie veel van elkaar houden en samen willen blijven?
  • Je bent gescheiden, maar er is nog steeds veel onenigheid met je ex.
  • Je bent gescheiden en je situatie is verandert. Onderling komen jullie er niet uit. (alimentatie, verhuizing etc.)

Je bent niet de enige…

Komen jullie er samen niet uit en heb je hulp nodig? Je bent echt niet de enige. Kids First Mediation helpt elke dag gezinnen om hun conflicten op te lossen, hoe groot of hoe klein ook. Mijn werkwijze is misschien anders dan anders, maar wél succesvol!  Als (kinder)coach kan ik jou én je kinderen ook deskundig begeleiden.

Goedkoop

Mediation is goedkoper dan een juridische procedure. Kids First Mediation werkt met lage, all-in tarieven. Bij scheiding, maar ook bij andere conflicten wordt mediation vaak (gedeeltelijk) vergoed. Het kan zijn dat je rechtsbijstandsverzekering een deel vergoed. Kom je voor geen enkele vergoeding in aanmerking kijk dan op onze tarievenpagina voor de mogelijkheden en kortingen.

Mediation: Samen werken aan een oplossing

Als alle deelnemers er samen uit willen komen, dan is mediation een goede manier om samen met elkaar om tafel te gaan. We bespreken wat nu precies jullie onderlinge pijnpunten zijn, zodat we daarna samen aan een oplossing kunnen werken. Zodat jullie weer op een leuke manier met elkaar om kunnen gaan, zonder continu spanningen in huis! Het is hierbij belangrijk dat iedereen vrijwillig deelneemt aan de mediation. Iedereen moet bovendien wel bereid zijn om mee te werken.

Onpartijdig

Uiteraard begeleid ik alle deelnemers hierbij. Ik ben onpartijdig en neutraal. Iedereen is voor mij even belangrijk. Elke partij mag dan ook zijn zegje doen en wordt gehoord, zodat snel duidelijk wordt welke soms lastige onderliggende emoties spelen. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat jullie allemaal achter de gemaakte afspraken staan, zodat deze ook worden nagekomen. De oplossing moet tenslotte voor alle partijen aanvaardbaar zijn. Dat betekent dat je soms ook wat water bij de wijn moet doen.

Snel hulp nodig?

Heb je een familieconflict waar jullie zelf niet uitkomen? Ik help ook jullie graag om snel tot een oplossing te komen. Neem contact met mij op voor meer informatie. Dat kan telefonisch (0251-700 263 ) via Facebook of [skype-status use_getskype=”off”]. Wil je direct een afspraak maken? Je kunt in de online agenda zelf een afspraak maken, op een dag en tijdstip dat jou uitkomt.

Contact