Boeken over scheiden voor volwassenen

Over scheiden is veel geschreven. Er zijn boeken over uit elkaar gaan voor volwassenen, kinderen en professionals. Ben jij op zoek naar boeken die je door deze lastige tijd heen kunnen helpen? Wellicht heb je wat aan deze boeken over scheiden voor volwassenen. Er zijn er zoveel geschreven, en de meeste zijn nogal droog. Daarom geven wij hierbij de tips die ons verder hebben geholpen. Niet altijd gaan ze direct over scheiden, maar wel over verbinding, communicatie en relaties. Ze zijn makkelijk leesbaar, of echt de moeite waard.

De keuze is reuze. Ook voor kinderen. Zij vinden het vaak prettig om in werkboekjes te werken, of voorgelezen te worden. Terwijl de boeken van Carry Slee en Francien Oomen voor de oudere kinderen fijn zijn om te lezen. Een heel belangrijk voordeel van de boeken is dat het daarna vaak gemakkelijker is om met je kind te praten, naar aanleiding van een verhaal of opdracht uit een boek.

Hier vind je een selectie van boekjes uit de collectie van Bol.com die voor andere ouders waardevol zijn gebleken Je kunt ze hier direct bestellen. Op onze pagina uitelkaarmetkidsfirst.nl vind je ook veel gratis online trainingen en werkbladen voor je kind die je gratis kunt uitprinten. Wanneer je liever voor video gaat, kun je hier ook veel informatie vinden.

Vraag nu het gratis stappenplan aan

En weet zeker dat je niets over het hoofd ziet

Boeken over scheiden voor volwassenen

Regelmatig krijgen onze mediators de vraag van ouders, welke boeken wij adviseren. Gek genoeg gaan de boeken die voor mij het meeste waardevol zijn geweest niet altijd direct over scheiden. Communicatie, rouw en verlies, verbinding en opvoeding zijn thema's waar ik zelf veel over heb gelezen en die mij verder hebben geholpen.

Danique Schoorl
Oprichter Kids First Mediation

Veelgestelde vragen

Je kunt voorstellen om met elkaar in relatietherapie te gaan. Of op een andere manier samen nog te werken aan jullie relatie. Maar wanneer de ander echt niet meer wilt, kun jij niet in je eentje in de relatie redden. Er zit dan niets anders op om het samen zo goed mogelijk te regelen. Wij kunnen jullie helpen om te kijken of er toch nog ruimte is om aan de relatie te werken. Immers zal jullie relatie sowieso enigszins moeten herstellen, want als ouders moeten jullie toch samen blijven werken.
Jazeker, het is vaak een heel goed plan om te kiezen voor persoonlijke begeleiding. Het is ook allemaal behoorlijk wat. Een mediator is neutraal een onpartijdig. Die is er voor jullie allebei. Je zal dus altijd gecoacht worden door iemand anders, dan diegene die jullie samen tijdens de mediation begeleidt. Zo weet je zeker dat je zowel tijdens mediation als coaching de best mogelijke begeleiding krijgt.
Wij zijn eerlijk en transparant over alles. Ook over de kosten. Wanneer je uit elkaar gaat kun je bij ons kiezen uit een vast pakket (basis of uitgebreid) tegen een vast tarief. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Ga je liever voor een uurtarief, dan is dat ook geen enkel probleem. Je kunt onze tarieven terug vinden op onze kostenpagina. Ook al neem jij niet het initiatief, het is wél ook jouw scheiding. Hoeveel jij moet bijdragen aan de kosten van de scheiding, hangt af van hoe jullie het financieel hebben geregeld. Vaak betalen stellen het samen, of verdelen de kosten naar rato van inkomen. Bel ons even voor de mogelijkheden.
Dat hangt er vanaf wat je wilt bereiken. Advocaten weten veel van de wet. Zij kunnen goed helpen om je voor te lichten als het gaat om rechten en plichten. Maar recht hebben is niet altijd recht krijgen. En zelfs wanneer het recht aan jouw kant staat, is het niet altijd in het belang van alle partijen (de kinderen!!). En soms denk je een zaak glansrijk te gaan winnen, maar vang je bij de rechter bot. Bedenk wat voor jou winnen is? Gelijk of geluk? Onze mediators werken toe naar een oplossing die voor alle betrokkenen zo goed mogelijk is. Waarbij het belang van het kind voorop staat, ook als dat soms lastig is. Die jullie helpt om als ouders met elkaar samen te werken. Daarbij zijn onze mediators opgeleid tot financieel echtscheidingsadviseurs. Zij kunnen jullie dus helpen om zoveel mogelijk financieel voordeel (toeslagen e.d.) te behalen. Kortom, bij een mediator heb je de intentie om er samen goed uit te komen en bij de advocaat wil je vooral in het gelijk gesteld worden. Diegene die verlaten wordt, zal zich vaak zo oneerlijk behandeld worden dat zij voor een advocaat kiezen. De eerste reactie is genoegdoening willen. Maar realiseer je wel, dat advocaten vaak gebaat zijn bij zoveel mogelijk discussie tussen partijen. Daar verdienen zij aan. En wat de rechter ook beslist, eerlijk wordt het toch nooit. Kom je er bij de mediator niet uit? Dan kun je altijd nog een advocaat inschakelen. Overigens werken wij veel samen met advocaten die, net als wij altijd in overleg tot een oplossing willen komen.

Wil jij ook snel weten waar je aan toe bent?

Plan direct een gratis kennismaking in met een Kids First Mediator bij jou in de buurt

Kinderalimentatie

Wil jij weten hoeveel kinderalimentatie je hoort te ontvangen/betalen? Binnen 7 dagen ontvang je jouw persoonlijke kinderalimentatie berekening:

Maakt de andere ouder het je lastig?

Je bent echt niet de enige. Zoveel ouders doen zo hard hun best om het voor de kinderen goed te regelen. Maar soms is het gewoon heel lastig om de andere ouder mee te krijgen. Blijf er niet mee rond lopen! Jij kunt niet veranderen wat de ander doet, maar wel hoe je er zelf mee om kunt gaan. Leer wat je kunt doen om het voor jezelf, én je kind zo goed mogelijk te regelen. Je kunt boeken over scheiden lezen, een online training volgen of begeleiding inschakelen voor jou of je kind.

Gratis online training


Mocht je behoefte hebben aan het delen van ervaringen met andere ouders, dan is de Facebookgroep misschien iets voor jou. De groep is besloten, dus je kunt je veilig voelen om vragen te stellen, andere ouders te helpen en tips te delen.